Περιγραφή
Ο εικαστικός Χρήστος Ευσταθίου με τα έργα του θέτει καίρια ερωτήματα και προβληματισμούς στον θεατή. Η τέχνη τον προσέλκυσε από την πρώτη στιγμή που αντιλήφθηκε τον κόσμο. Στο δημοτικό τα παιχνίδια του ήταν δημιουργικά: έπαιρνε μικρά κομμάτια ξύλου από το ξυλουργείο του παππού του στη Χώρα και πετραδάκια, και έφτιαχνε σπιτάκια και ολόκληρα χωριουδάκια με πλατείες και σκαλάκια. Οι δημιουργίες του εμπεριέχουν την προσωπική αλήθεια και σφραγίδα του καλλιτέχνη, αναδεικνύουν τη cult προσωπικότητα του δημιουργού τους και έχουν μια αμεσότητα που πραγματικά εντυπωσιάζει.
Τεχνοτροπία & θεματολογία. Επηρεασμένος από τη γεωμετρία της φόρμας του Γιάννη Μόραλη, ο Χρήστος Ευσταθίου εκθέτει ένα διαφορετικό, εντελώς προσωπικό του σύμπαν, με πάθος, ευαισθησία και ευρηματικότητα. Αποτυπώνει τις κυρίαρχες τάσεις της σύγχρονης τέχνης με μια σουρεαλιστική, άμεση και διεισδυτική ματιά. Ακολουθώντας ένα αφαιρετικό και λιτό στιλ, συνθέτει με νοσταλγία έναν κόσμο που μιλά κατευθείαν στην ψυχή του θεατή. Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη της νεότερης γενιάς που έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση και το ενδιαφέρον του εικαστικού κοινού, ενώ το έργο του έχει δεχτεί αξιόλογες κριτικές και δημοσιεύσεις στον ξένο τύπο.
Σημαντικά έργα & εκθέσεις. Έργα του από τις θεματολογικές ενότητες «Η εποχή των ανθρώπων», «Συχνότητες», «Αναδόμηση» και «Προφίλ» έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα (An-art, Νέανδρος κ.ά.) όσο και στο εξωτερικό (Δανία, Βρετανία), με εξαιρετική ανταπόκριση από το φιλότεχνο κοινό. Στην Άνδρο, τη γενέτειρά του, ο καλλιτέχνης διατηρεί μόνιμη έκθεση, όπου φέτος παρουσιάζει και καινούργια έργα του για πρώτη φορά. Έργα του βρίσκονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Artshop του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή στην Άνδρο, στη Gallery Μιχαλαριάς Art στην Κηφισιά, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.
Είδη
Χάρτης
-
Αλκ. Κ. Εμπειρίκου, Καμάρα – Χώρα, Άνδρος, 84500
Add a review