ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Χρήστος Ευσταθίου

Πάθος, ευαισθησία και ευρηματικότητα

Ο εικαστικός Χρήστος Ευσταθίου με τα έργα του θέτει καίρια ερωτήματα και προβληματισμούς στο θεατή. Η τέχνη τον προσέλκυσε από τη πρώτη στιγμή που αντιλήφθηκε τον κόσμο. Στο δημοτικό τα παιχνίδια του ήταν δημιουργικά: έπαιρνε μικρά κομμάτια ξύλου – από το ξυλουργείο του παππού του στη Χώρα – και πετραδάκια και έφτιαχνε σπιτάκια και ολόκληρα χωριουδάκια με πλατείες και σκαλάκια!

Οι δημιουργίες του εμπεριέχουν την προσωπική αλήθεια και σφραγίδα του καλλιτέχνη, αναδεικνύουν την cult προσωπικότητα του δημιουργού τους και έχουν μια αμεσότητα που αληθινά εντυπωσιάζει.

Χρήστος Ευσταθίου – Τεχνοτροπία – Θεματολογία

Επηρεασμένος από τη γεωμετρία της φόρμας του Γιάννη Μόραλη, ο Χρήστος Ευσταθίου εκθέτει ένα διαφορετικό, εντελώς προσωπικό του σύμπαν, με πάθος, ευαισθησία και ευρηματικότητα, αποτυπώνοντας τις κυρίαρχες τάσεις της σύγχρονης τέχνης με μια σουρεαλιστική, άμεση και διεισδυτική ματιά. Ακολουθώντας το δικό του καλλιτεχνικό στιλ, αφαιρετικό και λιτό, για να περάσει τα μηνύματα και τους στοχασμούς του, συνθέτει με νοσταλγία έναν κόσμο, που μιλά κατευθείαν στην ψυχή του θεατή.
Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη της νεότερης γενιάς που έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση καθώς και το ενδιαφέρον του εικαστικού κοινού με την τέχνη, την δημιουργικότητα και την αισθητική του και που το έργο του έχει δεχτεί αξιόλογες κριτικές και δημοσιεύσεις στον ξένο τύπο.

Σημαντικά έργα

Έργα του από τις θεματολογικές ενότητες που δούλεψε ανά περιόδους: «Η εποχή των ανθρώπων», «Συχνότητες», «Αναδόμηση» και «Προφίλ» έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα (An-art, Νέανδρος κ.α) όσο και στο εξωτερικό (Δανία, Βρετανία), με εξαιρετική ανταπόκριση από το φιλότεχνο κοινό ενώ στην Άνδρο, τη γενέτειρα του, ένα τόπο τον οποίο ο καλλιτέχνης υπεραγαπά, ο Χρήστος Ευσταθίου διατηρεί μόνιμη έκθεση όπου φέτος εκθέτει και καινούργια έργα του, που τα παρουσιάζει στο κοινό για πρώτη φορά. Έργα του βρίσκονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Αrtshop του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή στην Άνδρο, στη Gallery του Μιχαλαριάς Art στην Κηφισιά καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.Διεύθυνση

Αλκ. Κ. Εμπειρίκου, Καμάρα – Χώρα, Άνδρος

GPS

37.8383041, 24.9400942

Τηλέφωνο

Ιστοσελίδα