ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Άμμος & ΒότσαλοΒαθιά νεράΕρημικήΣχετικά εύκολη πρόσβασηΠρόσβαση χωματόδρομοςΠρόσβαση από θάλασσαΑπάνεμη στο νοτιάΥπήνεμη στο νοτιά

Παραλία Βόρη

Μια παραλία γεμάτη ναυάγια

Η παραλία Βόρη στην Άνδρο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι απομονωμένη και συναρπάζει με την άγρια ομορφιά της.

Παραλία Βόρη – Γεμάτη ναυάγια

Όμορφο λευκό βότσαλο, βράχια με επιθετική όψη και απέναντι μια μικρή αμμουδερή αγκαλιά. Το σκηνικό συμπληρώνει το ποτάμι και η πυκνή βλάστηση μέχρι το κυμα. Κατάλληλη και για snorkeling, αφού στο βυθό της υπάρχουν 3 από τα ναυάγια της Άνδρου. Το «SEMIRAMIS» ένα από τα ναυάγια προσάραξε το 1996 αλλά καθώς άρχισε να σκουριάζει, σπάει σε κομμάτια και σιγά σιγά βυθίζεται. Είναι εξαιρετικό μέρος για υποβρύχιες εξερευνήσεις, όμως χρειάζεται προσοχή και εμπειρία.

Στην παραλία Βόρη, έγιναν επίσης γυρίσματα της Μικράς Αγγλίας. του Παντελή Βούλγαρη. Η περιοχή γύρω από την παραλία είναι γεμάτη δένδρα και χωράφια που καλλιεργούνται με κηπευτικά. Φυσικά την πιάνει το βορινό μελτέμι που φυσά στο νησί, εξού και το όνομά της. Φροντίστε να έχετε ομπρέλα, νερό και σνακ, καθώς δεν είναι οργανωμένη.

Πρόσβαση

Ο χωματόδρομος που οδηγεί στη Βόρη από την Άρνη είναι καλός, όμως καλό θα ήταν να έχετε ένα 4Χ4. Η πρόσβαση γίνεται από τα Ρέματα και το καταπράσινο ορεινό χωριό Άρνη. Εναλλακτικά η πρόσβαση γίνεται από το ορεινό χωριό  Βουρκωτή που είναι ο πιο κοντινός, αλλά αποτελεί έναν πολθ δύσκολο χωματόδρομο. Στην διαδρομή θα έχετε την ευκαιρία και να ανακαλύψετε το ορεινό τμήμα της Άνδρου. Θα συναντήσετε επίσης βυζαντινά-μεταβυζαντινά εκκλησάκια, όπως του Αγ. Ισιδώρου Βουρκωτής.

Μπορεί να δυσκολευτείτε να φτάσετε στην Παραλία Βόρη, όμως σίγουρα θα μαγευτείτε από την εξωτική της ομορφιά.Διεύθυνση

Βόρη, Άνδρος

GPS

37.902784117212, 24.873077579099