ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Άμμος & ΒότσαλοΒαθιά νεράΟργανωμένηΕύκολη πρόσβασηΠρόσβαση άσφαλτοςΑπάνεμη στο βοριάΑπάνεμη στο νοτιάΥπήνεμη στο νοτιά

Παραλία Γυάλια

Εκεί που ο ποταμός συναντά την θάλασσα

Η παραλία Γυάλια στην Άνδρο βρίσκεται στο χωριό Στενιές σε μικρή απόσταση από τη Χώρα της Άνδρου. Σε αυτή την παραλία εκβάλει και ο ποταμός που έρχεται από την Πυθάρα στα Αποίκια. Οι λεύκες και τα πλατανιά φτάνουν μέχρι την παραλία. Μετά τ’ απόγευμα λόγω των ψηλών δένδρων σχεδόν όλη η παραλία έχει σκιά.  

Παραλία Γυάλια – Γεμάτη όμορφα βότσαλα

Η θάλασσα είναι γεμάτη τεράστιες πέτρες και η παραλία εκτός από το δεξί της μέρος είναι στρωμένη με μεγάλα βότσαλα. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όταν φυσάει μελτέμι, μιας κι το βότσαλο δεν σηκώνεται λυσσασμένο όπως η άμμος. Η παραλία Γυάλια βρίσκεται πάνω στο δρόμο και έχει αρκετό χώρο για parking. Επίσης πάνω στο δρόμο θα βρείτε κι ένα γραφικό εστιατόριο. Με αρκετό κολύμπι ή περπάτημα μπορείτε να φτάσετε και στα Πίσω Γυάλια, με το καταπληκτικό beach bar και την υπέροχη μουσική.

Στα δεξιά της παραλίας οι σπηλιές κάνουν το κολύμπι παιχνίδι και στ’ αριστερά, τα βράχια προσφέρονται για βουτιές. Ο βυθός είναι καθαρός και θα σας εντυπωσιάσει. Στην ενδοχώρα, βρίσκονται τα πανέμορφα χωριά Στενιές και Αποίκια, με τα σπίτια ανάμεσα στα δένδρα. Στα Γυάλια η θάλασσα βαθαίνει απότομα βαθιά. Χρήσιμα είναι τα βατραχοπέδιλα, τα παπούτσια θάλασσας και η μάσκα για το βυθό.

Η παραλία Γυάλια, τέλος αποτελεί, μια από τις εύκολα προσβάσιμες παραλίες στην Άνδρο.



Διεύθυνση

Άνδρος

GPS

37.852772657602, 24.93886305972