wesurfin'

WeSurfin’ | Ολοκληρωμένη εμπειρία θαλάσσιου αθλητισμού

Ξέρουμε να σερφάρουμε και μπορούμε να σου μάθουμε!!

Στο WeSurfin’ είμαστε οι Γιώργος Φράγκος, Άκης Χρυσοχού και Νίκος Σκόρδος. Είμαστε από την Ανδρο και αγαπάμε τον τόπο, τις παραλίες, τον αέρα του. «Σερφάρουμε» σε αυτές τις θάλασσες από παιδιά. Ασχολούμαστε με την ιστιοσανίδα ως αθλητές και ως προπονητές, με πανελλήνιες πρωτιές και παγκόσμιες επιτυχίες. Βασισμένοι στην εμπειρία μας αναγνωρίσαμε το Κυπρί ως την ιδανική παραλία για τα θαλάσσια αθλήματα. Το καλοκαίρι δίνουμε την δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού να χαρούν την υπέροχη θάλασσα της Ανδρου, να γυμναστούν και να διασκεδάσουν στο νερό κάνοντας Windsurfing, Stand Up Paddling, Θαλάσσιο Σκι, Wake Board και Kανό.

H δικιά μας ιστορία ξεκίνησε όταν ο 18χρονος τότε Άκης Χρυσοχού παγκόσμιος πρωταθλητής νέων ξεκίνησε για το απομονωμένο Κόρθι της Άνδρου για να κάνει μαθήματα windsurf στα παιδιά. Μεταξύ των «αθλητών» του, και οι Γιώργος Φράγκος και Νίκος Σκόρδος. 18 χρόνια μετά, γεμάτα από προσωπικές αθλητικές επιτυχιές αλλά και επιτυχίες ως προπονητές, μετά από πανελληνία πρωταθλήματα και παγκόσμιες διακρίσεις στο windsurf και στο SUP συνεχίζουμε με ενθουσιασμό και πάθος να κάνουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο.

WeSurfin’  – Μαθήματα Windsurf στην Άνδρο!

Τι είναι το Windsurf?

Για να ξεκινήσεις μαθήματα windsurf πρέπει να ξέρεις τα εξής. Το Windsurfing ή ιστιοσανίδα είναι γνωστό στο ευρύτερο κοινό ως ένα extreme θαλάσσιο ολυμπιακό άθλημα. Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό ιστιοπλoϊας και ισορροπίας πάνω στην σανίδα. Όμως υπάρχουν ειδικά πανιά και σκάφη για αρχάριους τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες για κάθε επίπεδο και ηλικία. Ένας καλός λόγος για να ξεκινήσεις μαθήματα windsurf και να εξελιχθείς είναι το γεγονός ότι είναι ένα άθλημα το οποίο γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, ενώ αποτελεί μία εξαιρετική άσκηση και για το μυαλό. Οι αθλούμενοι χρησιμοποιούν τον άνεμο ως κινητήρια δύναμη και το πανί ως τιμόνι, για να πάρουν ταχύτητα, για να στρίψουν, για να “ταξιδέψουν”.

Είναι ένα άθλημα ιδιαίτερα διασκεδαστικό, ανεβάζει την αδρεναλίνη, καταπολεμά το στρες, μας φέρνει πιο κοντά στην φύση και στην θάλασσα. Μαθήματα Windsurf και windsurf γενικότερα μπορείς να κάνεις, ειδικά στην Ελλάδα, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες με την χρήση μίας εσωθερμικής στολής.

Σε ποιους απευθύνονται ?

Το windsurf είναι ένα άθλημα για όλους! Μαθήματα windsurf μπορεί να κάνει ο καθένας χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας. Εφόσαν δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και εφόσον γνωρίζει κανείς να κολυμπά δεν έχει κανένα πρόβλημα να δοκιμάσει αυτήν την συναρπαστική εμπειρία. Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν από 8 χρονών περίπου. Οι ενήλικες μπορούν να ανέβουν στην σανίδα και να πιάσουν πανί, εφόσον το επιθυμούν. Είτε παρακολουθώντας ατομικά μαθήματα είτε συμμετέχοντας σε γκρουπ άλλων αθλούμενων με το ίδιο περίπου.

Εξοπλισμός & Ασφάλεια

Στο Wesurfin’ διαθέτουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κάνεις μαθήματα windsurf ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεσαι. Πραγματοποίουνται από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές, ενώ ταυτόχρονα πληρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Ως απαραίτητη προυπόθεση διαθέτουμε σε όλους τους ασκούμενους σωσίβιο και συνεχή επίβλεψη από σωστικά μέσα, φουσκωτά και αλλα σκάφη, στον χώρο εκμάθησης. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα αρκετά ασφαλές άθλημα εφόσον σεβόμαστε τα όρια που θέτει το επίπεδο μας, τις καιρικές συνθήκες και την θάλασσα.

Μαθήματα SUP στo Κυπρί! – WeSurfin’

Αν θες να ξεκινήσεις μαθήματα SUP στο Wesurfin’, καλό είναι να γνωρίζεις ότι το Stand Up Paddling (ή όρθια σανιδοκωπηλασία) είναι ένα σχετικά νέο άθλημα στον δυτικό τουλάχιστον κόσμο. Ανήκει στα θαλάσσια σπορ όντας και επίσημο άθλημα της ομοσπονδίας Κανόε – Καγιάκ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Συνδυάζει την ισορροπία πάνω στην σανίδα και την κωπηλασία προσφέροντας διασκέδαση και περιπέτεια ανάλογα με το επίπεδο του κωπηλάτη. Σύμφωνα με το επίπεδο αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάλογα είτε σε ήρεμη θάλασσα χωρίς καθόλου άνεμο, είτε στο κύμα. Γιαυτό είναι σημαντικό κάποιος να κάνει μαθήματα SUP ώστε να μάθει τις τεχνικές του αθλήματος και τις συνθήκες της θάλασσας όπως την κατεύθυνση του ανέμου και τα ρεύματα.

 

 

sup

WeSurfin’  – Μαθήματα Water Ski & Wakeboard

Για να κάνεις μαθήματα θαλάσσιου σκι στο Wesurfin’, καλό είναι να γνωρίζεις τα ακόλουθα. Πρόκειται για ένα άθλημα που συνδυάζει το υδάτινο στοιχείο, την ταχύτητα και την εκγύμναση όλου του σώματος. Η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο και για το λόγο αυτό το θαλάσσιο σκι έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Είναι αναμφίβολα, ιδιαίτερα στη χώρα μας, μία από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές δραστηριότητες. Ιστορικά η πρώτη “βόλτα” θαλάσσιου σκι έγινε σε μια λίμνη των ΗΠΑ το 1900. Ο καπετάνιος μιας παρέα που διασκέδαζε έδεσε μια ξύλινη σανίδα στο σκάφος ρυμουλκώντας κάποιους που ανέβηκαν πάνω μέχρι την ακτή. Από τότε η εξέλιξη του αθλήματος άλλαξε κατα πολύ τον “εξοπλισμό” και το αποτέλεσμα περιλαμβάνει πολλά ακροβατικά και απίθανα άλματα!

Για να κάνεις μαθήματα Wakeboard καλό είναι να γνωρίζεις τα εξής. Είναι ένα υδάτινο σπορ που χρησιμοποιώντας μια σανίδα, “τρέχεις” πάνω στο νερό και χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, κάνεις μανούβρες και άλματα. Έχεις άμεση επαφή με το νερό, απολαμβάνεις την ταχύτητα και γυμνάζεις όλο το σώμα. Οι αθλητές του wakeboarding “αντιγράφουν” τις φιγούρες που χρησιμοποιούν οι αθλητές του σέρφινγκ και του snowboard. Όταν εξελιχθείς το άθλημα περιλαμβάνει πολλά ακροβατικά και απίθανα άλματα ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη. Στη χώρα μας αποτελεί μία από τις πιο “ανεβαστικές” καλοκαιρινές δραστηριότητες. Ιστορικά τo wakeboarding εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Αυστραλία το 1980. Η εξέλιξη του αθλήματος από τότε άλλαξε τεχνολογικά τον εξοπλισμό και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή υδάτινα σπορ.

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Κυπρί, Άνδρος

Τηλέφωνο:
Ιστός: