Σπήλαιο Τρύπες στην Άνδρο

Μια πραγματική εμπειρία ζωής.

Το σπήλαιο Τρύπες στην Άνδρο, ή πολλές φορές και Μάτια, είναι πραγματικά ένα θαύμα της φύσης. Βρίσκεται στην παραλία Ζόρκος, στην βόρεια πλευρά του νησιού. Οι Τρύπες, είναι ουσιαστικά ένα μικρό σπήλαιο που όταν το κοιτάς από την Θάλασσα θυμίζει δύο μάτια, που σε κοιτάνε κατάματα. Από την άλλη, η θέα μέσα από το σπήλαιο, αγναντεύοντας την θάλασσα , δεν χωράει περιγραφές.

Σπήλαιο Τρύπες – Ένα αριστούργημα της φύσης

Η φύση είναι ο σημαντικότερος καλλιτέχνης που υπάρχει. Πολλές φορές τα δημιουργήματά της, κόβουν την ανάσα, γαληνεύουν το πνεύμα και δημιουργούν ανεξίτηλες αναμνήσεις. Κάπως έτσι, το σπήλαιο Τρύπες στην Άνδρο, αποτελεί ένα υπέροχο δημιούργημα της. Μετά από αιώνες που τα κύματα της θάλασσας χτυπούν αλύπητα τα βράχια, άρχισαν να σχηματίζονται τα δύο αυτά πελώρια μάτια. Η αλμύρα και το νερό, σμίλεψαν με τέτοιο τρόπο την πέτρα, ώστε να δημιουργηθεί αυτή η σπηλιά. Με υπομονή, η Θάλασσα, δημιούργησε πολλές μικρές στοές, κάνοντάς το σπήλαιο ακόμα πιο επιβλητικό.

Αν αποφασίσετε να εισέλθετε μέσα, τότε είναι που αρχίζει η πραγματική μαγεία. Η είσοδός της είναι απότομη και ουσιαστικά είναι μια στενή τρύπα. Θέλει μεγάλη προσοχή, ειδικά στο κατέβασμά της. Το σπήλαιο είναι γλιστερό, οπότε απαιτεί αργές κινήσεις. Η θέα μέσα από το σπήλαιο ονειρική. Σαν άλλος Οδυσσέας, θα αγναντεύετε το ατέλειωτο γαλάζιο, εκεί που τελειώνει η λογική και αρχίζει το όνειρο. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία που θα σας προσφέρει το σπήλαιο Τρύπες στην Άνδρο. Μπορούν όμως να σας οδηγήσουν εκεί, για να αντικρίσετε από μόνοι σας, την ομορφιά του.

Ζόρκος – Εκεί που το πράσινο, συναντάει το γαλάζιο

Πριν φτάσετε στην Παραλία Ζόρκος στην Άνδρο και την αντικρίσετε από ψηλά θα μαγευτείτε. Είναι μια εικόνα βγαλμένη από κινηματογραφική υπερπαραγωγή. Η αλήθεια είναι ότι για να φτάσετε μπορεί να ταλαιπωρηθείτε λίγο, όμως αξίζει. Ο χωματόδρομος είναι δύσβατος και έχει περίπου 4χλμ μήκος, όμως με προσοχή δεν θα έχετε πρόβλημα. Εξάλλου το φανταστικό τοπίο σίγουρα θα σας αποζημιώσει. Επιπλέον, είναι αρκετά μεγάλη σε έκταση με άμμο και ψιλό βότσαλο για κάθε γούστο.

Τι να πει κάνεις για τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά; Για την υπέροχη άμμο; Για τον “αλμυρό” αέρα. Επίσης παρά την βορεινή της τοποθεσία, σπάνια σηκώνει αέρα. Φυσικά υπάρχουν και ξαπλώστρες και ομπρέλες για όσους θέλουν την άνεση τους. Για εκείνους όμως που δεν θέλουν την οργάνωση, υπάρχει άπλετος χώρος να βάλουν την δική τους ομπρέλα. Λίγο πιο πάνω θα βρείτε και ένα υπέροχο ταβερνάκι. Αν επιλέξετε την Άνδρο για τις επόμενες διακοπές σας, μην παραλείψετε το σπήλαιο Τρύπες και την παραλία Ζόρκος.Διεύθυνση

Ζόρκος Άνδρος

GPS

37.9700617, 24.7913897