ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΆμμοςΒαθιά νεράΟργανωμένηΣχετικά εύκολη πρόσβασηΠρόσβαση χωματόδρομοςΠρόσβαση από θάλασσαΑπάνεμη στο βοριάΑπάνεμη στο νοτιάΥπήνεμη στο βοριά

Παραλία Αποθήκες

Αυθεντικό κυκλαδίτικο τοπίο με γαλαζοπράσινα νερά

Η παραλία Αποθήκες στην Άνδρο είναι μια “βαθιά” αγκαλιά της θάλασσας στο πανέμορφο νησί. Στο δρόμο για Χαλκολιμιώνα, κάτω από τη Σταυροπέδα, ο χωματόδρομος οδηγεί στ’ αριστερά στην αμμουδιά της. Λένε πως πήρε τ’ όνομα της από τα μικρά υπόστεγα που έφτιαχναν όσοι έβγαζαν έξω το χειμώνα τις βάρκες τους να τις προστατέψουν. Δίπλα της βρίσκεται και η παραλία Πλάκα

Παραλία Αποθήκες – Αυθεντικό κυκλαδίτικο τοπίο

Μια τεράστια σε βάθος άμμος οδηγεί στην θάλασσα που λόγω των βράχων είναι ιδανική για ψαροτούφεκο, βουτιές και snorkeling. Μια απλή μάσκα θαλάσσης είναι χρήσιμη μιας και ο βυθός έχει ενδιαφέρον. Η παραλία Αποθήκες γνωρίζει νεανικές δόξες, υπάρχει bar και ο χωματόδρομος σχετικά καλός. Το βουνό από πάνω είναι γυμνό, με φρύγανα, πουρνάρια και μερικές συκιές.

Τα νερά υπέροχα και βαθιά στο μισό μέτρο. Άμμος, βαθιά νερά, βυθός για snorkeling, καντίνα, χωματόδρομος στο μεγαλύτερο τμήμα. Τα νερά δροσερά προς κρύα και ο βυθός για όσους κάνουν ψαροντούφεκο ή βγάζουν υποβρύχιες φωτογραφίες, μαγευτικός. Η θάλασσα έχει εκατοντάδες ψάρια για να παρατηρήσετε και γενικότερα έντονη ζωή.

Πρόσβαση

Η παραλία Αποθήκες στην Άνδρο αξίζει, ειδικά για όσους έχουν τζιπάκι ή αμάξι ψηλό. Όσοι έχετε μικρότερα αμάξια, ίσως ταλαιπωρηθείτε λιγάκι. Ο χωματόδρομος είναι σχετικά βατός και βρίσκεται στην Βόρεια πλευρά του νησιού, αριστερά από την παραλία του Χαλκολιμιώνα. Η πορεία στον χωματόδρομο κρατάει αρκετή ώρα, αλλά αξίζει σίγουρα την επίσκεψή σας. Υπάρχει επίσης παρκινγκ για αρκετά αυτοκίνητα. Τα πεντακάθαρα γαλάζια νερά και ο τρομερός βυθός της θα σας αποζημιώσουν.

Επισκεφτείτε τις Αποθήκες και θα αποζημιωθείτε από την μαγευτική ομορφιά της.



Διεύθυνση

Σταυροπέδα, Άνδρος

GPS

37.783416549547, 24.852279358026