Το Γεφύρι της Αγάπης

Το πιο ρομαντικό σημείο του νησιού

Το Γεφύρι της Αγάπης στην Άνδρο ή αλλιώς το Γεφυράκι της Μικράς Αγγλίας, έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια λόγω και της ομώνυμης ταινίας του Παντελή Βούλγαρη. Όποιος έχει δει την ταινία “Μικρά Αγγλία” σίγουρα θα θυμάται την σκηνή του φιλιού στο γεφυράκι στο Πισκοπειό. Την εμφάνισή της στην ταινία έκανε και η παραλία Βόρη. Το Γεφύρι της Αγάπης βρίσκεται ανάμεσα στα καταπράσινα κυπαρίσσια, τα υπέροχα νερά και μέσα στην υπέροχη φύση του αρχοντικού νησιού της Άνδρου. Είναι ένα μέρος κρυφό, προστατευμένο από τον έξω κόσμο, όπως κρυφή μένει συχνά μια αγάπη, για να προστατευτεί από την κακία και την ζήλεια της κοινωνίας μας.

Πως θα πάω στο Γεφύρι της Αγάπης;

Από την Χώρα της Άνδρου, το Γεφύρι της Αγάπης βρίσκεται περίπου μισή ώρα μακριά με το αυτοκίνητο. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μια πολύ όμορφη διαδρομή, που μπορείτε να ανακαλύψετε τις πολλές ομορφιές του. Ενώ κατευθύνεστε προς το Γεφυράκι της Μικράς Αγγλίας, μπορείτε να κάνετε μια μικρή παράκαμψη και να περάσετε από την μαγευτική παραλία “της Γριάς το πήδημα”, βουτώντας στα υπέροχα νερά της. Πολύ κοντά βρίσκεται και η παραλία του Κορθίου, που αποτελεί και αυτό μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Απ’ το Κόρθι συγκεκριμένα, μόλις δέκα λεπτά μακριά, φτάνουμε στο Επισκοπείο, ένα πανέμορφο γραφικό χωριό, που σίγουρα αξίζει την επίσκεψή σας. Σε αυτό το σημείο θα αφήσετε το αυτοκίνητο και θα αρχίσει το αξέχαστο οδοιπορικό.

Ένα υπέροχο μονοπάτι, περιτριγυρισμένο με γραφικά, παραδοσιακά σπιτάκια ξετυλίγεται μπροστά σας, στην πορεία σας προς το Γεφύρι της Αγάπης. Ψηλά, καταπράσινα δέντρα, ελιές, κυπαρίσσια και συκιές θα σας συντροφεύσουν μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Όλη η διαδρομή είναι μαγευτική και πραγματικά θα νιώσετε σαν να βρίσκεται σε ένα δημοτικό, Ελληνικό παραμύθι. Όλο το μονοπάτι έχει ζωγραφισμένα βέλη που δείχνουν το σημείο που βρίσκεται το Γεφυράκι της Μικράς Αγγλίας, οπότε δεν δυσκολευτείτε να το βρείτε και δεν θα υπάρξει κίνδυνος να χαθείτε. Τα πανέμορφα αυτά ζωγραφισμένα βέλη θυμίζουν τα βέλη του έρωτα, τα βέλη που “χτυπούν” τους ανθρώπους, μόλις αντικρίσουν το άλλο τους μισό.

Ο κρυφός έρωτας του παράνομου ζευγαριού

Στο τέλος της διαδρομής θα βρείτε το πανέμορφο Γεφύρι της Αγάπης στην Άνδρο. Το γεφύρι όπου ο έρωτας της Όρσας και του Σπύρου πήρε σάρκα και οστά. Το σημείο που έδωσαν το πρώτο τους φιλί και ξεκινήσει αυτός ο κρυφός έρωτας, προστατευμένος από την υπέροχη φύση της Άνδρου, μακριά από όλους όσους ήθελαν το κακό του ζευγαριού. Ωστόσο, καθώς το γεφυράκι αποτελεί το πιο πρόσφατο αξιοθέατο του νησιού – λόγω της ταινίας – μην εκπλαγείτε, που πολλοί ηλικιωμένοι ντόπιοι δεν το γνωρίζουν ως το «Γεφύρι της Αγάπης». Όπως και να έχει όμως, η πρόσβασή του είναι πολύ εύκολη και η διαδρομή του μαγευτική.

Photo by: Ioannis AsproyannisΔιεύθυνση

Πισκοπειό, Άνδρος

GPS

37.777127711212, 24.924302022439