Πλάτανος

Πλάτανος

Το μεζεδοπωλείο Πλάτανος για περισσότερα από 40 χρόνια αποτελεί τόπο συνάντησης αλλά και συνάθροισης για εκατοντάδες ντόπιους και επισκέπτες στην Άνδρο.

Καθώς βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του νησιού, την Πλατεία Καΐρη της Χώρας, και πλάι στο πλέον δημοφιλές πλατάνι του νησιού, το φερώνυμο μεζεδοπωλείο ικανοποιεί το πολυπληθές κοινό του με ταχύτατη εξυπηρέτηση αλλά και με πεντανόστιμους μεζέδες.

Η Ιστορία και το Σήμερα στο ουζερί Πλάτανος

Ο Πλάτανος ιδρύθηκε το 1973. Πήρε – φυσικά – το όνομά του από το υπεραιωνόβιο δέντρο που στέκει στην δυτική πλευρά της Πλατείας Καΐρη, στα αριστερά της πύλης προς την Κάτω ή Παλιά Χώρα. Άλλωστε σε απόσταση αναπνοής από το ουζερί Πλάτανος βρίσκονται τα περισσότερα από τα ονομαστά μουσεία της Χώρας όπως το Αρχαιολογικό και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή.

Ο Πλάτανος είναι ονομαστός όχι μόνο λόγω της μακράς ιστορίας του και της παράδοσης που την συνοδεύει αλλά και για τις υπέροχες χορταστικές ποικιλίες του! Οι μεζέδες του συνοδεύουν ιδανικά μια μεγάλη γκάμα από ετικέτες ούζου και μπύρας ενώ όταν βρεθείτε κάτω από την παχιά σκιά του πλατανιού μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και την τοπική σπεσιαλιτέ της Άνδρου, την φουρτάλια.

Ανοικτά τους ζεστούς μήνες του χρόνου από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, ο Πλάτανος σας περιμένει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι έως αργά το βράδυ για ουζάκι, τσίπουρο και ο, τι άλλο λαχταράτε.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

08:00 - 02:00

Τρίτη

08:00 - 02:00

Τετάρτη

08:00 - 02:00

Πέμπτη

08:00 - 02:00

Παρασκευή

08:00 - 02:00

Σάββατο

08:00 - 02:00

Κυριακή

08:00 - 02:00

Ανοικτά από το Μάιο έως τέλος Οκτωβρίου...

Pin It on Pinterest