ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΆμμοςΒαθιά νεράΟργανωμένηΕύκολη πρόσβασηΠρόσβαση άσφαλτοςΥπήνεμη στο νοτιά

Παραλία Παραπόρτι

Μια εξωτική παραλία στην καρδιά της Άνδρου

Η Παραλία Παραπόρτι στην Άνδρο βρίσκεται δεξιά της Χώρας. Είναι μια μεγάλη παραλία με πολύ άμμο και αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά. Δεξιά στα βράχια βρίσκεται γαντζωμένο το εκκλησάκι του Αγίου Ερμόλαου και πιο πάνω το ελικοδρόμιο. Στο Παραπόρτι εκβάλει ο Μεγάλος ποταμός που πηγάζει από τη Σταυροπέδα και περνά από τα χωριά Αλαδινού, Λειβάδια και από τους Μπαξέδες.

Παραλία Παραπόρτι – Άγρια ομορφιά

Η παραλία Παραπόρτι έχει βαθιά, άγρια θάλασσα και συχνά, με τα μελτέμια, ψηλά κύματα. Η καταπληκτική της θέα όμως της χερσονήσου της Χώρας της Άνδρου, θα σας μαγέψει. Ο φάρος Τουρλίτης και η απρόσκοπτη ενατένιση του απέραντου μπλε κάνουν αυτή την παραλία ιδιαίτερη.

Η θέα της ενδοχώρας από τους μπαξέδες μέχρι το μοναστήρι της Παναχράντου είναι συγκλονιστική. Έχει beach bar και μια ταβέρνα δίπλα στο στάδιο. Ο αέρας την μαστιγώνει, ο ήλιος επίσης, όμως κάπως έτσι είναι το καλοκαίρι.

Πρόσβαση

Η παραλία Παραπόρτι, είναι εύκολα προσβάσιμη από τον πεζόδρομο της Χώρας, από τις σκάλες της Θεοσκέπαστης στη πλατεία Καϊρη. Μετά από 130 περίπου σκαλιά θα φτάσετε στην αμμουδιά. Επίσης μπορείτε να φτάσετε στην παραλία από τον αυτοκινητόδρομο δίπλα στο Λύκειο ή από τα Λειβάδια κάτω από τα πλατάνια και τις λεύκες, όπου δίπλα στον ποταμό υπάρχει ένας στενός δρόμο από τσιμέντο.Διεύθυνση

Χώρα, Άνδρος

GPS

37.836261463808, 24.941662546439