ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΆμμοςΒαθιά νεράΟργανωμένηΕύκολη πρόσβασηΠρόσβαση άσφαλτοςΥπήνεμη στο νοτιά

Παραλία Παραπόρτι

Η Παραλία Παραπόρτι στην Άνδρο βρίσκεται δεξιά της Χώρας. Είναι μια μεγάλη παραλία με πολύ άμμο και αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά. Δεξιά στα βράχια βρίσκεται γαντζωμένο το εκκλησάκι του Αγίου Ερμόλαου και πιο πάνω το ελικοδρόμιο. Στο Παραπόρτι εκβάλει ο Μεγάλος ποταμός που πηγάζει από τη Σταυροπέδα και περνά από τα χωριά Αλαδινού, Λειβάδια και από τους Μπαξέδες.

Η παραλία Παραπόρτι έχει βαθιά, άγρια θάλασσα και συχνά με τα μελτέμια έχει ψηλά κύματα. Έχει όμως καταπληκτική θέα την χερσόνησο της Χώρας της Άνδρου. Ο φάρος Τουρλίτης και η απρόσκοπτη ενατένιση του απέραντου μπλε κάνουν αυτή την παραλία ιδιαίτερη. Η θέα της ενδοχώρας από τους μπαξέδες μέχρι το μοναστήρι της Παναχράντου είναι συγκλονιστική. Έχει beach bar και μια ταβέρνα δίπλα στο στάδιο. Ο αέρας την μαστιγώνει, ο ήλιος επίσης. Κάπως έτσι όμως είναι το καλοκαίρι.

Πρόσβαση στην παραλία Παραπόρτι

Στονν πεζόδρομο της Χώρας, από τις σκάλες της Θεοσκέπαστης στη πλατεία Καϊρη και μετά από 130 περίπου σκαλιά πατάς στην άμμο! Επίσης από τον αυτοκινητόδρομο δίπλα στο Λύκειο ή από τα Λειβάδια κάτω από τα πλατάνια και τις λεύκες, δίπλα στον ποταμό είναι ένας στενός δρόμο από τσιμέντο.Διεύθυνση

Χώρα, Άνδρος

GPS

37.836261463808, 24.941662546439