Παραλία Χρυσή Άμμος

Παραλία Χρυσή Άμμος

Παραλία Χρυσή Άμμος

Στην δυτική Άνδρο, ανάμεσα στο λιμάνι του Γαυρίου και το κοσμοπολίτικο Μπατσί συναντάμε μία από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, την Παραλία Χρυσή Άμμος. Πρόκειται για μια από τις πρώτες οργανωμένες πλαζ της Άνδρου, πόλος έλξης δεκάδων παραθεριστών σε καθημερινή βάση.

Γιατί να επισκεφτείτε την Χρυσή Άμμο

Το χαρακτηριστικό χρυσαφί χρώμα της αμμουδιάς με την λεπτή σαν πούδρα άμμο έδωσε στην παραλία το όνομά της και σε συνδυασμό με τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά της χάρισε πρωτοφανή αίγλη. Εξάλλου άλλος ένας λόγος που καθιστά την Παραλία Χρυσή Άμμος τόσο ελκυστική είναι και η ευκολία στην προσέγγιση καθώς βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το λιμάνι προς την Χώρα, μόλις 2 χιλιόμετρα από το Γαύριο, και αμέσως μετά την τεράστια και ιδίως τα τελευταία χρόνια επίσης δημοφιλή παραλία του Αγίου Πέτρου.

Μουσική – Θαλάσσια Σπορ

Η παρουσία του beach bar καθώς και η προσφορά πολλών θαλάσσιων σπορ εντάσσει την Παραλία Χρυσή Άμμος ψηλά στις προτιμήσεις νεαρών σε ηλικία παραθεριστών. Ωστόσο η ύπαρξη της καντίνασ αλλά και η εύκολη προσβασιμότητα στην αμμουδιά την κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή και για οικογενειακές εξορμήσεις. Από τα διαθέσιμα water sports μπορείτε να νοικιάσετε σανίδα windsurf, κανό, θαλάσσια ποδήλατα και σκι. Στην παραλία λειτουργεί επίσης και σχολή καταδύσεων.

Παραλία Χρυσή Άμμος: Μια πολύβουη ακρογιαλιά

Το τιρκουάζ χρώμα των νερών της και η ψιλή της άμμος (άλλωστε η παραλία είναι γνωστή στους ντόπιους και ως Ψιλή Άμμος) δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι λόγω της τοποθεσίας και της φυσικής προστασίας του όρμου που βρίσκεται η Παραλία Χρυσή Άμμος δεν επηρεάζεται σχεδόν καθόλου από τα αυγουστιάτικα μελτέμια που πνέουν συχνά πυκνά στο Αιγαίο. Συνέπεια των παραπάνω είναι η Παραλία Χρυσή Άμμος ιδίως κατά την περίοδο της τουριστικής ακμής και λόγω του μικρού μήκους της να είναι σχεδόν πάντα γεμάτη από παραθεριστές Έλληνες και ξένους.

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Γαύριο, Άνδρος