ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΆμμοςΡηχά νεράΚατάλληλη για παιδιάΟργανωμένηΕύκολη πρόσβασηΠρόσβαση άσφαλτοςΑπάνεμη στο βοριάΥπήνεμη στο βοριά

Παραλία Χρυσή Άμμος

Μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Άνδρου

Η παραλία Χρυσή Άμμος στην δυτική Άνδρο, ανάμεσα στο λιμάνι του Γαυρίου και το κοσμοπολίτικο Μπατσί, είναι μία από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού. Πρόκειται για μια από τις πρώτες οργανωμένες πλαζ της Άνδρου, πόλος έλξης δεκάδων παραθεριστών σε καθημερινή βάση.

Παραλία Χρυσή Άμμος – Ονειρική αμμουδιά

Το χαρακτηριστικό χρυσαφί χρώμα της αμμουδιάς με την λεπτή σαν πούδρα άμμο, έδωσε στην παραλία το όνομά της. Σε συνδυασμό με τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά της χάρισε πρωτοφανή αίγλη. Εξάλλου άλλος ένας λόγος που καθιστά την Παραλία Χρυσή Άμμος στην Άνδρο τόσο ελκυστική, είναι και η ευκολία στην προσέγγιση.

Βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το λιμάνι προς την Χώρα, μόλις 2 χιλιόμετρα από το Γαύριο. Βρίσκεται μετά την τεράστια παραλία του Αγίου Πέτρου, που είναι τα τελευταία χρόνια πολύ δημοφιλής.

Η παρουσία του beach bar εντάσσει την Παραλία Χρυσή Άμμος ψηλά στις προτιμήσεις νεαρών παραθεριστών. Ωστόσο η ύπαρξη της καντίνας αλλά και η εύκολη προσβασιμότητα στην αμμουδιά την κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή και για οικογενειακές εξορμήσεις.

Γνωστή και ως Ψιλή Άμμος

Το τιρκουάζ χρώμα των νερών της και η ψιλή της άμμος δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Η παραλία είναι γνωστή και ως Ψιλή Άμμος. Σημαντικό πλεονέκτημα η τοποθεσία της. Η φυσική προστασία του όρμου που βρίσκεται δεν επηρεάζεται σχεδόν καθόλου από τα αυγουστιάτικα μελτέμια που πνέουν στο Αιγαίο. Συνέπεια των παραπάνω είναι η Παραλία Χρυσή Άμμος ιδίως κατά την περίοδο της τουριστικής ακμής και λόγω του μικρού μήκους της να είναι σχεδόν πάντα γεμάτη από παραθεριστές Έλληνες και ξένους.Διεύθυνση

Γαύριο, Άνδρος

GPS

37.8754687, 24.7584264