Παραλία Φελλός

Παραλία Φελλός

Παραλία Φελλός

Η Παραλία Φελλός είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία στην βορειοδυτική Άνδρο μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το λιμάνι του Γαυρίου. Βρίσκεται μέσα στον ομώνυμο όρμο και η πρόσβαση σε αυτήν είναι ιδιαίτερα εύκολη καθώς ο ασφάλτινος δρόμος φτάνει μέχρι τη θάλασσα καθιστώντας την παραλία Φελλός ιδανική για κολύμπι, παιχνίδια στην αμμουδιά αλλά και ξεκούραση κάτω από τα χαρακτηριστικά της αρμυρίκια.

Διαδρομή – Τοποθεσία

Την παραλία Φελλός τη συναντά κανείς καθώς κατευθύνεται βορειοδυτικά της Άνδρου αμέσως μετά το ομώνυμο χωριουδάκι. Η απόσταση από την πρωτεύουσα Χώρα είναι περίπου 38 χιλιόμετρα ωστόσο αξίζει να την επισκεφτείτε καθώς η προσέγγιση της είναι πολύ εύκολη με τον ασφάλτινο δρόμο να φτάνει μέχρι την παραλία. Για όσους παραθεριστές άλλωστε διαμένουν στην περιοχή του Γαυρίου ή του Μπατσίου η επιλογή της συγκεκριμένης παραλίας από άποψη και προσβασιμότητας είναι εξαιρετική. Περνώντας το Γαύριο και με κατεύθυνση αντίθετη από αυτή προς Μπατσί και Χώρα ανηφορίζετε προς το πιο αραιοκατοικημένο τμήμα της Άνδρου, το βόρειο. Με θέα το κάβο ντόρο και μόλις τρία χιλιόμετρα μετά το κεντρικό λιμάνι του νησιού θα δείτε την διασταύρωση προς το χωριό Φελλός και την παραλία προορισμού σας. Εκεί κάνετε αριστερά και μετά από λίγα μέτρα στο φιδογυριστό δρομάκι από τον λόφο προς τη θάλασσα θα αντικρίσετε τον πανέμορφο και πνιγμένο στο πράσινο όρμο του Φελλού. Εκεί ανάμεσα στους χαμηλούς λόφους και τις παραθεριστικές κατοικίες βρίσκεται η πανέμορφη αμμώδης παραλία.

Παιχνίδια στην ακρογιαλιά – Ψάρεμα και φαγητό

Η εμπειρία μας από μια επίσκεψη στην παραλία Φελλός συνοψίζεται με τις φράσεις: Εύκολη πρόσβαση – κρυστάλλινα νερά – παιχνίδια κάτω από τον ήλιο αλλά και τα σκιώδη αρμυρίκια. Ο Φελλός ενδείκνυται επίσης για ψάρεμα ενώ υπάρχουν κοντά άλλες δύο μικρές παραλίες απομονωμένες και δυσπρόσιτες από ξηράς, η παραλία Σέλκι και η παραλία Κούρταλη. Μετά από τόσο παιχνίδι με τα υπέροχα πεντακάθαρα νερά της παραλίας Φελλός και την κατάξανθη αμμουδιά της σίγουρα θα σας έχει ανοίξει η όρεξη. Η ταβέρνα Το Στέκι του Ανδρέα βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα πριν την παραλία για να υποδεχθεί τους πεινασμένους παραθεριστές.

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Φελλός, Άνδρος