ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΆμμοςΡηχά νεράΚατάλληλη για παιδιάΕύκολη πρόσβασηΠρόσβαση άσφαλτοςΑπάνεμη στο νοτιάΥπήνεμη στο βοριάΥπήνεμη στο νοτιά

Παραλία Φελλός

Εύκολη πρόσβαση και κρυστάλλινα νερά

Η Παραλία Φελλός στην Άνδρο είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Γαυρίου. Μέσα στον ομώνυμο όρμο η πρόσβαση σε αυτήν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ο ασφάλτινος δρόμος φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Η παραλία Φελλός είναι ιδανική για κολύμπι, παιχνίδια στην αμμουδιά, αλλά και ξεκούραση κάτω από τα χαρακτηριστικά της αρμυρίκια.

Παραλία Φελλός – Πως θα φτάσετε

Την παραλία Φελλός τη συναντά κανείς καθώς κατευθύνεται βορειοδυτικά του νησιού, αμέσως μετά το ομώνυμο χωριουδάκι. Η απόσταση από την Χώρα της Άνδρου, είναι περίπου 38 χιλιόμετρα ωστόσο αξίζει να την επισκεφτείτε. Η προσέγγιση της είναι πολύ εύκολη με τον ασφάλτινο δρόμο να φτάνει μέχρι την παραλία. Για όσους παραθεριστές άλλωστε διαμένουν στην περιοχή του Γαυρίου ή του Μπατσίου, η επιλογή της συγκεκριμένης παραλίας από άποψη προσβασιμότητας είναι εξαιρετική. Περνώντας το Γαύριο και με κατεύθυνση αντίθετη από το Μπατσί και την Χώρα, ανηφορίζετε προς το πιο αραιοκατοικημένο τμήμα της Άνδρου, το βόρειο.

Με θέα το Κάβο Ντόρο και μόλις τρία χιλιόμετρα μετά το κεντρικό λιμάνι του νησιού, θα δείτε την διασταύρωση προς το χωριό Φελλός και την παραλία. Εκεί κάνετε αριστερά και μετά από λίγα μέτρα στο φιδογυριστό δρομάκι από τον λόφο προς τη θάλασσα θα αντικρίσετε τον πανέμορφο και πνιγμένο στο πράσινο όρμο του Φελλού. Ανάμεσα στους χαμηλούς λόφους και τις παραθεριστικές κατοικίες βρίσκεται η πανέμορφη αμμώδης παραλία.

Παιχνίδια στην ακρογιαλιά – Ψάρεμα και φαγητό

Η εμπειρία από μια επίσκεψη στην παραλία Φελλός συνοψίζεται με τις εξής φράσεις. Εύκολη πρόσβαση – κρυστάλλινα νερά – παιχνίδια κάτω από τον ήλιο, αλλά και τα σκιώδη αρμυρίκια. Ο Φελλός ενδείκνυται επίσης για ψάρεμα. Υπάρχουν κοντά άλλες δύο μικρές παραλίες απομονωμένες και δυσπρόσιτες από ξηράς, η παραλία Σέλκι και η παραλία Κούρταλη.

Μετά από τόσο παιχνίδι με τα υπέροχα πεντακάθαρα νερά θάλασσας και την κατάξανθη αμμουδιά, σίγουρα θα σας έχει ανοίξει η όρεξη. Η ταβέρνα, Το Στέκι του Ανδρέα, βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα πριν την παραλία για να υποδεχθεί τους πεινασμένους παραθεριστές.

Η παραλία Φελλός, σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.Διεύθυνση

Φελλός, Άνδρος

GPS

37.8957558, 24.709019