ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Άμμος & ΒότσαλοΒαθιά νεράΕρημικήΕύκολη πρόσβασηΠρόσβαση άσφαλτοςΑπάνεμη στο νοτιάΥπήνεμη στο νοτιά

Παραλία Συνετί

Γεμάτη κατάλευκα, χαλαζιακά βότσαλα

Η παραλία Συνετί στην Άνδρο, είναι αγαπημένος προορισμός για τους ντόπιους κατοίκους του νησιού αλλά και τους επισκέπτες. Βρίσκεται στην ανατολική ακτογραμμή της Άνδρου περίπου 7 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Χώρα και ακριβώς κάτω από το ομώνυμο χωριουδάκι.

Παραλία Συνέτι – Πρόσβαση

Το χωριό Συνετί βρίσκεται στα σύνορα των δημοτικών διαμερισμάτων Χώρας και Κορθίου. Οδηγώντας από την Χώρα, νότια προς Κόρθι, φτάνετε περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μετά στο χωριό Συνετί, όπου και στρίβετε αριστερά στη σχετική διασταύρωση. Στη συνέχεια κατηφορίζοντας προς την ακροθαλασσιά, θα βρεθείτε μπροστά στον εξαιρετικού κάλλους φυσικό όρμο του Συνετίου. Η διαδρομή προς τη θάλασσα διαρκεί λίγα λεπτά, ενώ ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος διευκολύνει σημαντικά τη μετάβαση στην ακτή.

Η Παραλία Συνετί, διαθέτει κατάλευκα χαλαζιακά βότσαλα, αλλά και φυσική σκιά το απόγευμα λόγω των βουνών που ορθώνονται από πάνω της. Κοντά στην ακτή και κατά μήκος των βραχωδών απολήξεων του όρους Κούρβουλο, θα βρείτε υποθαλάσσιες σπηλιές, σημεία που λατρεύουν όσοι κάνουν snorkeling.

Άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της είναι το γλυκό νερό που αναβλύζει από μια φλέβα στα βράχια δεξιά σας. Εξάλλου η βραχώδης μορφολογία στο σημείο δημιουργεί πολλούς φυσικούς βατήρες για όσους αγαπούν τις βουτιές.

Τα Διποτάματα και η “Μικρά Αγγλία” στην Παραλία Συνετί

Το φυσικό κάλλος της παραλίας με τους σταλακτίτες, τις σπηλιές με την μοναδική τους δροσιά, αλλά και τα βαθιά καταγάλανα νερά της, αναδείχθηκαν περισσότερο μέσα από τα γυρίσματα της κινηματογραφικής παραγωγής “Μικρά Αγγλία”, που πραγματοποιήθηκαν στο σημείο. Εξάλλου η μοναδικότητα των γεωλογικών σχηματισμών της περιοχής με τον όγκο του βουνού να πέφτει απότομα στη θάλασσα και τις μυρωδιές της ρίγανης να μπερδεύονται με την αλμύρα που αναδύεται από τον όρμο καθιστούν την Παραλία Συνετί ιδιαίτερα ελκυστική. Δεν είναι ελκυστική μόνο για τους ντόπιους, αλλά και σε όσους την ανακαλύπτουν για πρώτη φορά.

Καθώς ο στενός φυσικός όρμος κοιτάζει στο βορρά, η παραλία είναι εκτεθειμένη στα μελτέμια. Ακόμη όμως και όταν το βοριαδάκι είναι ενισχυμένο το τοπίο αποκτά μια εξεζητημένη άγρια ομορφιά που αξίζει να ζήσετε. Η ευρύτερη περιοχή λόγω του εξαιρετικού φυσικού της κάλλους, ενδείκνυται για πεζοπορία. Η Παραλία Συνετί αποτελεί φυσική απόληξη της περίφημης κοιλάδας Διποτάματα, με το ξακουστό ομώνυμο φαράγγι τους και τους παραδοσιακούς νερόμυλους, ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να παραλείψετε επισκεπτόμενοι το νησί.

Η παραλία Συνετί, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψή σας.Διεύθυνση

Συνετί, Άνδρος

GPS

37.8213687, 24.9590315