Παραλία Νειμποριό

Παραλία Νειμποριό Άνδρος

Παραλία Νειμποριό

H Παραλία Νειμποριό βρίσκεται στα αριστερά της Χώρας, και σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τον κεντρικό εμπορικό της δρόμο, όπως κοιτάζουμε προς το πέλαγος βρίσκεται η Παραλία Νειμποριό. Η αβαθής αμμουδιά, ειδικά κοντά στον Ναυτικό Όμιλο, προστατευμένη από τον αέρα, είναι ιδανική για μικρά παιδιά. Υπήρξε η κοσμική παραλία του νησιού όταν η πρόσβαση σε πιο απομακρυσμένες παραλίες γίνονταν μόνο με βάρκες, όπως όμως και να κυλούν τα χρόνια, όσο και ν’ αλλάζουν οι συνήθειες το Νειμποριό παραμένει σημείο αναφοράς για τους παραθεριστές της πρωτεύουσας του νησιού.

Χαρακτηριστικά Παραλίας Νειμποριού

Παραλία Νειμποριό ΆνδροςΣτην Παραλία Νειμποριό εκβάλει επίσης ένα ποταμάκι που πηγάζει από το χωριό Λάμυρα και αφού ποτίσει κήπους και αυλές, φτάνει μέχρι τη θάλασσα έχοντας νερό ακόμη και τον Αύγουστο. Στο μέσο της παραλίας στέκει ο γνωστός στους ντόπιους ως ο βράχος “Τούρλος” που την χωρίζει στα δυο. Από τη μια μεριά άμμος, από την άλλη βότσαλα. Ο Τούρλος που το πρωί γίνεται “ξαπλώστρα” για μικρούς και μεγάλους, το βράδυ αποκτά μια σαγηνευτική όψη και τονίζει ακόμη πιο όμορφα την υπέροχη θέα της νυχτερινής Χώρας. Άλλωστε ένα από τα μεγαλύτερα ατού αυτής της παραλίας είναι η μοναδική θέα των καπετανόσπιτων της Χώρας που γαντζωμένα στα βράχια καθρεφτίζονται στο νερό. Εξάλλου σε μικρή απόσταση από τους λουόμενους στην Παραλία Νειμποριό βρίσκεται μεταξύ άλλων και το διάσημο εκκλησάκι της Αγίας Θαλασσινής πάνω σε έναν βράχο κάτω από το παλαιότερο τμήμα της Χώρας. Η θέα από την παραλία περιλαμβάνει επίσης την πλατεία του Αφανούς Ναύτη με το παρακείμενο νησάκι της Χώρας καθώς και τον δημοφιλή Φάρο Τουρλίτη.

Κοσμική ζωή – Η παραλιακή ζώνη της Χώρας

Πολύ κοντά στην Παραλία Νειμποριό ο επισκέπτης θα βρει συγκεντρωμένα πλήθος πολλά εμπορικά και τουριστικά καταστήματα. Η παραλιακή ζώνη του Νειμποριού διαθέτει super market και περίπτερα, εστιατόρια, καφετέριες, ουζερί και beach bar, μπαράκια ακόμη και σχολή ιστιοπλοΐας (Ναυτικός Όμιλος Άνδρου). Προσπερνώντας την παραλία ο δρόμος συνεχίζει προς πολλούς δημοφιλείς προορισμούς του νησιού όπως τα χωριά Στενιές (και τις παραλίες Γυάλια και Πίσω Γυάλια) και τα Αποίκια με την πηγή Σάριζα. Στο δυτικό άκρο της παραλίας στέκει ο “Ναυτικός Όμιλος Άνδρου” χτισμένος κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα με τα παιδιά που ασκούνται στην ιστιοπλοΐα να γεμίζουν με πολύχρωμα πανιά τον όρμο, να πηγαίνουν με τα μικρά σκάφη τους στην άλλη άκρη της παραλίας εκεί που η “Πλακούρα”, η Αγία Θαλασσινή, η “Ρίβα” και το Κάστρο συνθέτουν ως ψηφιδωτά την ομορφιά της αρχοντικής πρωτεύουσας του νησιού, της Χώρας.

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Νημποριό, Άνδρος