ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΆμμοςΒαθιά νεράΟργανωμένηΣχετικά εύκολη πρόσβασηΠρόσβαση άσφαλτοςΠρόσβαση χωματόδρομοςΑπάνεμη στο νοτιάΥπήνεμη στο νοτιά

Παραλία Ζόρκος

Εκεί που το μπλε δεν τελειώνει ποτέ

Η παραλία Ζόρκος στην Άνδρο βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού, πάνω από το Γαύριο και μετά από το Βαρίδι. Έχει μια μεγάλη και όμορφη αμμουδιά και αποτελεί μια από τις αγαπημένες παραλίες στην Άνδρο. Η παραλία είναι πραγματικά ένα κομψοτέχνημα, με υπέροχα διάφανα κρυστάλλινα νερά.

Το τιρκουάζ, το γαλάζιο και το σκούρο μπλε, τελειώνουν στο άπειρο. Από ψηλά η θέα της παραλίας είναι μοναδική και πραγματικά δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας. Σε ένα σημείο της είναι οργανωμένη, ενώ η υπόλοιπη παραλία είναι ελεύθερη για να μπορέσετε να τοποθετήσετε τα δικά σας πράγματα.

Παραλία Ζόρκος – Μαγευτική θέα

Η παραλία Ζόρκος είναι πολύ μεγάλη, η μισή με χοντρή άμμο και η άλλη με βότσαλο. Η άμμος της είναι χρυσή και τα νερά της πεντακάθαρα και διαυγή. Τα βράχια προσφέρουν σκιά σε λίγους τυχερούς, ενώ οι υπόλοιποι εξυπηρετούνται από το Beach Bar που βρίσκεται εκεί. Εκεί που σταματά η άμμος ξεκινά η βλάστηση, τα βουνά ευωδιάζουν και όταν πέφτει το φως η ησυχία είναι συγκλονιστική και μόνο τα κύματα την διακόπτουν. Παρά τους βόρειους ανέμους τα νερά της είναι πολύ ήρεμα και ζεστά.

Η παραλία, ενώ είναι οργανωμένη, δεν ασφυκτιά από τον πολύ κόσμο, καθώς είναι πολύ μεγάλη. Εξυπηρετεί εξίσου και εκείνους που θέλουν την ξαπλώστρα τους, αλλά και εκείνους που ψάχνουν για κάτι πιο ελεύθερο. Επιπλέον, υπάρχει παραδοσιακή ταβέρνα ακριβώς πάνω από την παραλία, αν αρχίσετε να πεινάτε. Ο δρόμος είναι άσφαλτος στο μεγαλύτερο μέρος του, όμως υπάρχει λίγος χωματόδρομος, χωρίς να δημιουργεί ωστόσο δυσκολίες. Στην παραλία θα βρείτε και το σπήλαιο Τρύπες, που αξίζει σίγουρα την επίσκεψή σας. 

Η θέα του πελάγους στην παραλία Ζόρκος είναι μαγευτική, μια από τις ομορφότερες παραλίες στην Άνδρο.Διεύθυνση

Ζόρκος, Άνδρος

GPS

37.9704233, 24.7915146