ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Άμμος & Ψιλό ΒότσαλοΟργανωμένηΕρημικήΣχετικά εύκολη πρόσβασηΠρόσβαση άσφαλτοςΠρόσβαση χωματόδρομοςΑπάνεμη στο νοτιάΥπήνεμη στο βοριά

Παραλία Βλυχάδα

Η παραλία που δεν την πιάνει ο άνεμος

Η παραλία Βλυχάδα στην Άνδρο, βρίσκεται απομονωμένη 12,5 χλμ από το λιμάνι του νησιού, το Γαύριο. Είναι βόρεια παραλία με άμμο, ψιλό βοτσαλάκι και καταγάλανα νερά.

Παραλία Βλυχάδα – Τι θα συναντήσετε

Ουσιαστικά, η παραλία είναι ένας μεγάλος κόλπος που χωρίζεται στα δύο από ένα βράχο. Είναι κατάλληλη και για μικρότερα παιδιά καθώς είναι οργανωμένη. Οι δύο άκρες του κόλπου σχηματίζουν σχεδόν όλες τις ώρες φυσικό ίσκιο, όμως καλύτερα να έχετε ομπρέλα και όλα τα υπόλοιπα σύνεργα όπως καρεκλάκι , ξαπλώστρα κτλ. Η παραλία ξεκινά από την κορφή της με άμμο κ τελειώνει σε ψιλό βοτσαλάκι, το οποίο βρίσκεται και μέσα στην θάλασσα. Η παραλία είναι οργανωμένη και θα βρείτε και 2 υπέροχα bar. 

Αν έχετε εξοπλισμό ψαρέματος, η παραλία Βλυχάδα ενδείκνυται για ψάρεμα. Η πρόσβαση γίνεται από χωματόδρομο, από τις Μερμιγκιές, τις οποίες αξίζει να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στο νησί. Η θάλασσα βαθαίνει σχετικά απότομα και έχει αρκετά βράχια, οπότε πρέπει να προσέχετε.

Το σημείο της την κρατά πεντακάθαρη και χωρίς κύματα, ακόμα και αν φυσάει σε όλο το νησί. Όπως και άλλες παραλίες της Άνδρου, έτσι και αυτή δεν είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη, όμως μόλις φτάσετε θα ανταμειφθείτε σίγουρα. Δεν θα συναντήσετε ποτέ πολύ κόσμο, εκτός ίσως από την περίοδο του δεκαπενταύγουστου.

 

 Διεύθυνση

Βλυχάδα, Άνδρος

GPS

37.943335, 24.6918925