Παραλία Ατένι

Παραλία Ατένι

Παραλία Ατένι

Παραλία ΑτένιΗ παραλία Ατένι βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Άνδρου σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το Μπατσί. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο πανέμορφες αμμώδεις παραλίες: Φτάνοντας στον κόλπο του Ατενίου ο επισκέπτης συναντά στα αριστερά του την κύρια παραλία Ατένι η οποία είναι και η δημοφιλέστερη καθώς είναι καλά προστατευμένη από τα μελτέμια. Ωστόσο η περιοχή του Ατενίου καλύπτει όλα τα γούστα καθώς σε μικρή απόσταση στα δεξιά μπορεί κανείς να κολυμπήσει στα καταγάλανα νερά μιας δεύτερης μεγαλύτερης και επίσης αμμώδους παραλίας που ονομάζεται Λεύκα. Αυτή η παραλία είναι λιγότερο γνωστή και έτσι ελκυστικότερη στους παραθεριστές που αναζητούν πιο απομονωμένες παραλίες για να κολυμπήσουν.

Η διαδρομή προς την παραλία Ατένι

Για να κατευθυνθεί κανείς στην παραλία Ατένι αρκεί ευρισκόμενος στον κεντρικό δρόμο προς την Χώρα οδηγώντας από Γαύριο να στρίψει αριστερά στην σχετική διασταύρωση στο ύψος του Μπατσίου και με κατεύθυνση προς το χωριό Κατάκοιλος. Περίπου 12 χιλιόμετρα μετά φτάνει στον προορισμό του. Φτάνοντας στο χωριό κάτω Κατάκοιλο πάντα στο ασφαλτωμένο τμήμα της διαδρομής θα στρίψει και πάλι αριστερά προς το χωριό Ατένι και την ομώνυμη παραλία του. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι άσφαλτος και μονάχα στα τελευταία 2-3 χιλιόμετρα πριν την παραλία ο δρόμος γίνεται χωμάτινος αλλά σε γενικές γραμμές είναι αρκετά βατός.

Πισίνα για παιχνίδια

Το βασικό χαρακτηριστικό της παραλίας Ατένι αλλά και της κοντινής της “Λεύκα” είναι τα καταγάλανα ρηχά τους νερά καθώς και οι αμμόλοφοι. Και οι δύο παραλίες είναι φυσικά αμμώδεις. Ουσιαστικά το Ατένι μοιάζει με ρηχή πισίνα καθώς απαιτείται αρκετό περπάτημα μέχρι να “πατώσεις”. Αυτό το γνώρισμα μετατρέπει την παραλία σε ιδανική “παιδική χαρά” τόσο για τους μικρούς παραθεριστές όσο και για μεγαλύτερους. Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι όχι πριν πολύ καιρό στην παραλία του Ατενίου άνοιξε και λειτουργεί beach bar.

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Ατένι, Άνδρος