ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΆμμοςΡηχά νεράΚατάλληλη για παιδιάΟργανωμένηΕρημικήΣχετικά εύκολη πρόσβασηΠρόσβαση άσφαλτοςΠρόσβαση χωματόδρομοςΑπάνεμη στο νοτιάΥπήνεμη στο νοτιά

Παραλία Ατένι

Δυο παραλίες, ενωμένες σε μια.

Η παραλία Ατένι στην Άνδρο, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το Μπατσί. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο πανέμορφες αμμώδεις παραλίες. Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι τα καταγάλανα ρηχά τους νερά και οι αμμόλοφοι. Και οι δύο παραλίες είναι φυσικά αμμώδεις.

Παραλία Ατένι – Ιδανική για παιδιά

Η παραλία Ατένι καλύπτει όλα τα γούστα. Δεξιά μπορεί κανείς να κολυμπήσει στα καταγάλανα νερά της αμμώδους παραλίας. Ουσιαστικά το Ατένι μοιάζει με ρηχή πισίνα καθώς απαιτείται αρκετό περπάτημα μέχρι να “πατώσεις”. Αυτό το γνώρισμα μετατρέπει την παραλία σε ιδανική “παιδική χαρά” τόσο για τους μικρούς παραθεριστές όσο και για μεγαλύτερους. Είναι λοιπόν λογικό το ότι αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Άνδρου.

Το μικρό Ατένι στα αριστερά είναι μια ανοργάνωτη παραλία ιδανική για ηρεμία και χαλάρωση και το μεγάλο Ατένι στα δεξιά έχει πιο μεγάλη άνεση αλλά και ένα Beach bar με ξαπλώστρες. Η πρώτη παραλία έχει επίσης και λιγότερο κύμα, για όσους θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους σε ήρεμα νερά.

Η πρόσβαση στo Ατένι

Για να φτάσει κάποιος στην παραλία Ατένι στην Άνδρο, πρέπει ευρισκόμενος στον κεντρικό δρόμο προς την Χώρα να στρίψει αριστερά στην σχετική διασταύρωση στο ύψος του Μπατσίου και με κατεύθυνση προς το χωριό Κατάκοιλος.

Περίπου 12 χιλιόμετρα μετά φτάνει στον προορισμό του. Φτάνοντας στο χωριό κάτω Κατάκοιλο πάντα στο ασφαλτωμένο τμήμα της διαδρομής θα στρίψει και πάλι αριστερά προς το χωριό και την ομώνυμη παραλία του. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι άσφαλτος και μονάχα στα τελευταία 2-3 χιλιόμετρα πριν την παραλία ο δρόμος γίνεται χωμάτινος. Σε γενικές γραμμές όμως είναι αρκετά βατός. Η παραλία Ατένι, αποτελεί χωρίς υπερβολές, μια από τις καλύτερες παραλίες στην Άνδρο.Διεύθυνση

Ατένι, Άνδρος

GPS

37.91004150644, 24.838585853577