Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης

Ένα παλιό παγοποιείο, παράθυρο στην ανδριώτικη ζωή

Το Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης στην Άνδρο στεγάζεται στο παλιό παγοποιείο του Μαντζαβελάκη στην είσοδο της Χώρας, στο ξενοδοχείο Paradise. Παρουσιάζει εκθέματα από τη ζωή της Άνδρου και αντίγραφα της χριστιανικής τέχνης. Στο ισόγειο του απεικονίζεται ένα παραδοσιακό Ανδριώτικο σπίτι, παραδοσιακά επαγγέλματα του νησιού και προϊόντα.

Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης – Εκθέματα

Η έκθεση αντικειμένων Χριστιανικής Τέχνης στεγάζεται στο παλιό ελαιοτριβείο στον επάνω χώρο, με εκθέματα από τον 18ο και 19ο αιώνα. Η έκθεση χωρίζετα σε τρεις ενότητες, την αγιογραφία, την εκκλησιαστική αργυροχρυσοχοΐα και τα ξυλόγλυπτα τέμπλα των εκκλησιών. Θεσμός στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης έχουν γίνει η Γιορτή του Λεμονιού το Μ. Σάββατο και το Φεστιβάλ Κρασιού, Τυριού και Ζυμωτού Ψωμιού της Άνδρου την παραμονή του Αγίου Πνεύματος.

Τα εκθέματα του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης στη Χώρα της Άνδρου χωρίζονται σε τρεις θεματικές: «Το ανδριώτικο σπίτι», με εκθέματα που πραγματεύονται την παραδοσιακή καθημερινή ζωή σε ανδριώτικο σπίτι, «τα προϊόντα και επαγγέλματα της Άνδρου», καθώς και τις εικόνες, έργα εκκλησιαστικής αργυροχρυσοχοΐας και ξυλόγλυπτα τέμπλα από τις εκκλησίες της Άνδρου.Διεύθυνση

Χώρα, Άνδρος

GPS

37.833403513913, 24.928991994354

Τηλέφωνο