Δηδώ- Κέντρο ευεξίας

Δηδώ – Κέντρο ευεξίας

Δηδώ

 

Σε έναν πολύ ωραίο χώρο στο Γαύριο, βρίσκεται το κέντρο ευεξίας Δηδώ. Απολαύστε τις ευεργετικές ιδιότητες των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών Αγιουρβέδα σε συνδυασμό με τις πρακτικές τις ρεφλεξολογίας. Επισκεφτείτε μας και δοκιμάστε τα προίόντα μας. Φτιαγμένα με υλικά από τη φύση.

Ρεφλεξολογία

Ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος συμπληρωματικής Θεραπείας που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών. Επειδή στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, οι υποστηρικτές αυτής της μεθόδου ισχυρίζονται πως αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά.Αποτέλεσμα είναι η διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού Στην περίπτωση του ασθενούς που δεν είναι εφικτό να γίνει εφαρμογή στα πόδια, γίνεται στα χέρια.

Μια ιστορική αναδρομή

Το 1913 ο Αμερικανός Δρ. William Fitzgerald, εισήγαγε τον όρο ‘θεραπεία ζωνών.  Λίγα χρόνια μετά, γύρω στο 1930, η Eunice Ingham δημιούργησε τους πρώτους “ρεφλεξολογικούς χάρτες” και εισήγαγε τον όρο «Ρεφλεξολογία». Η αρχαιότερη καταγραφή εφαρμογής πιέσεων στα άκρα με σκοπό την θετική επίδραση στο σώμα. Βρίσκεται στο βιβλίο De Medicina Libri octo, του Aulus Cornelius Celsus. Επηρεασμένος από τους Έλληνες ιατρούς της εποχής γράφει,”Πολύ πιο συχνά, ωστόσο, κάποιο άλλο μέλος πρέπει να τριφτεί από εκείνο όπου βρίσκεται ο πόνος. Ιδιαιτέρως όταν θέλουμε να απομακρύνουμε τα “περιττώματα” από την κεφαλή και το θώρακα, οπότε τρίβουμε τα χέρια και πόδια.

Έρευνα

Από τις αρχές του 2010 ξεκίνησε η πρώτη μεγάλη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τεθούν οι βάσεις για την έρευνα στις Συμπληρωματικές και Εναλλακτικές Θεραπείες με το πρόγραμμα Cambrella . Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 3 ετών και συμμετέχουν σύλλογοι, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Τo 2017 το πανευρωπαϊκό δίκτυο ρεφλεξολογίας ξεκίνησε 10ετές πρόγραμμα έρευνας. Δημοσιευμένες έρευνες και μελέτες για την επίδραση της Ρεφλεξολογίας ως συμπληρωματική μέθοδος της συμβατικής ιατρικής υπάρχουν και μάλιστα δημοσιευμένες σε ηλεκτρονικές ιατρικές βιβλιοθήκες στο διαδίκτυο όπου κανείς μπορεί εύκολα να τις βρει.

Αγιουβέρδα – Η επιστήμη της μακροζωίας

αγιουβερδα

Την παρουσιάζουν ως γνώση της ζωής, σαν μια μέθοδο που στηρίζει τη φυσική ομορφιά και την υγεία, ανήκει στα θεμέλια της ινδικής παράδοσης. Δίνει απαντήσεις σε σύγχρονες ασθένειες που απασχολούν την ιατρική επιστήμη. Στοχεύοντας στην επίτευξη της φυσικής ισορροπίας και της ομαλής λειτουργίας του οργανισμού. Η Αγιουβέρδα είναι ένα παραδοσιακό, ινδικό, θεραπευτικό σύστημα το οποίο και βρίσκει τις ρίζες του γύρω στο 3.000 π.Χ. Περιλαμβάνει συμβουλές για την διατροφή και τον τρόπο ζωή. Οδηγούν στην αποφυγή των ασθενειών και στη διατήρηση της υγείας αλλά και της βιολογικής ισορροπίας. Τον όρο Αγιουβέρδα συνθέτουν οι σανσκριτικές λέξεις Ayu, που σημαίνει ζωή και Veda, που σημαίνει επιστήμη. Στη σύγχρονη εποχή, η Αγιουβέρδα δεν αντιτίθεται στη συμβατική ιατρική ούτε αρνείται την αναγκαία συνδρομή της. Αντίθετα, από την πρώτη κιόλας στιγμή, ο εκάστοτε ασθενής περνά μια σειρά ιατρικών εξετάσεων και ακόμη και αν ακολουθήσει εναλλακτική θεραπεία συνεχίζει και ελέγχεται τακτικά.

Η Αγιουβέρδα αντιμετωπίζει ουσιαστικά τη ζωή ως την ομαλή συνύπαρξη τεσσάρων πτυχών της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας. Tου σώματος, του νου, των αισθητηρίων οργάνων και της ψυχής. Πιστεύει ότι η ανθρώπινη υγεία αποτελεί προϊόν της ήπιας λειτουργίας και συνύπαρξης των παραπάνω στοιχείων. Στην ουσία λοιπόν η πρακτική της γιόγκα μεταφράζεται ως η πνευματική διάσταση της Αγιουβέρδα ενώ η αλλαγή στη διατροφή και η λήψη συγκεκριμένων τροφών, φυτών και βοτάνων ως η πρακτική πλευρά αυτής. Εάν λοιπόν οι μέχρι και σήμερα ευρέως διαδεδομένοι μέθοδοι δεν αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορείτε να αναζητείστε εναλλακτικές και ίσως βρείτε λύσεις σε ασθένειες ή ενοχλήσεις που χρόνια ταλαιπωρούν την καθημερινότητά σας περιορίζοντας δυστυχώς τη ζωή και τις επιλογές σας.

 

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00

Τρίτη

10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00

Τετάρτη

10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00

Πέμπτη

10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00

Παρασκευή

10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00

Σάββατο

10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00

Κυριακή

-

Ανοιχτά όλο το χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με