ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΆμμοςΡηχά νεράΚατάλληλη για παιδιάΟργανωμένηΕύκολη πρόσβασηΠρόσβαση άσφαλτοςΑπάνεμη στο νοτιάΥπήνεμη στο βοριά

Παραλία Άγιος Πέτρος

Η μεγαλύτερη παραλία της Άνδρου

Η παραλία Άγιος Πέτρος στην Άνδρο, είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού και έχει μήκος σχεδόν ένα χιλιόμετρο. Είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και τις μέρες που το νησί είναι γεμάτο, γύρω στις 15 Αυγούστου, δεν είναι αποπνικτική. Ως εκ τούτου δεν θα ανησυχήσετε ποτέ για το πού θα στρώσετε τις πετσέτες και τις ψάθες σας.

Παραλία Άγιος Πέτρος – Πανέμορφη αμμουδιά

Φαίνεται κάπως παράδοξο ότι σε αυτή την παραλία διατηρούνται πάντα τα δύο θεμελιώδη στοιχεία της, είναι ταυτόχρονα μοναχική και κοσμική. Ενώ φαίνεται έρημη, η παραλία του Αγίου Πέτρου στην Άνδρο, είναι γεμάτη από κόσμο. Τα νερά του είναι καθαρά γιατί η θάλασσα είναι ανοιχτή και η άμμος είναι χρυσαφένια. Μοιάζει μάλιστα πολύ με την αμμώδη παραλία της Χρυσής Άμμου.

Η παραλία Άγιος Πέτρος στην Άνδρο, βρίσκεται κοντά, τόσο στο Μπατσί, όσο και στο Γαύριο και για αυτό είναι μια πολύ εύκολη και ασφαλής επιλογή για μπάνιο. Η νεολαία και οι οικογένειες με μικρά παιδιά την προτιμούν. Υπάρχουν πολλά beach bar και ταβέρνες για να διαλέξετε και μπορείτε να καθίσετε σε ξαπλώστρες, αλλά και να τοποθετήσετε τον δικό σας εξοπλισμό.

Πολλοί προτιμούν την παραλία και για τα όμορφα βράχια της στα οποία μπορούν να καθήσουν και λιαστούν στον ζεστό ήλιο του καλοκαιριού. Θα βρείτε επίσης υπέροχα Beach Bar όπως το San Pedro Beach Bar και το Kaliva Beach Bar, αλλά και παραδοσιακές ταβέρνες. Τέλος η παραλία Άγιος Πέτρος στην Άνδρο, ενδείκνυται και για τρέξιμο και περπάτημα λόγω της πολύ μεγάλης σε έκταση αμμουδιάς του.Διεύθυνση

Άγιος Πέτρος, 'Ανδρος

GPS

37.8787351, 24.7527977