Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Επιλέξτε απόσταση για γεωεντοπισμό
Αναζήτηση

Φαγητό στην Άνδρο

Το Φαγητό στην Άνδρο

Το φαγητό στην Άνδρο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά όπως σε όλες τις τοποθεσίες της Ελλάδας. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι άμεσα συνδεδεμένα σε μεγάλο ποσοστό και με τα προϊόντα που παράγει η Άνδρος. Τα εύφορα λιβάδια της Άνδρου, είναι φυτεμένα με πορτοκαλιές, λεμονιές, μουριές, ροδιές, συκιές, εκλεκτά κρεμμύδια και λυράκια (είδος κολοκυθιού). Το νησί παράγει λάδι, κρασί και χωνευτικά λικέρ από εσπεριδοειδή. Τα βουνά καλύπτονται από κουμαριές. Οι καρποί των εσπεριδοειδών γίνονται σιροπιαστά λαχταριστά γλυκά του κουταλιού, τα σύκα νόστιμες παστελαριές (γεμιστό σύκο με αμύγδαλα και καρύδια). Τα αμύγδαλα μυρωδάτα αμυγδαλωτά ραντισμένα με ανθόνερο, πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη. Η Άνδρος παράγει καλό κρασί, ρακί.  

Το φαγητό στην Άνδρο στα καλύτερα του!

  • Φαγητό στην Άνδρο; Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε:
  • Λούζες και λουκάνικα : Η λούζα μαρινάρεται σε γλυκό κόκκινο κρασί, αρωματίζεται, και καπνίζεται. Τα λουκάνικα είναι πικάντικα, καπνιστά και έχουν έντονο άρωμα γλυκάνισου. Διατηρούνται μέσα σε λίπος χοιρινό (γλίνα)
  • Φουρτάλια: ομελέτα με πατάτες, δυόσμο, ντόπια ανδριώτικα λουκάνικα, γλίνα. Φτιάχνεται επίσης σε  παραλλαγές όπως Κουκοφουρτάλια, κολοκυθοφουρτάλια.
  • Παστέλι: Φτιάχνεται με καρύδια, παξιμάδι, μέλι και ζάχαρη. Είναι πρωτοχρονιάτικο γλύκισμα.
  • Λαμπριάτης:  Ίσως ένα από τα ποιο πλούσια και ευωδιαστά πασχαλινά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας. Το κουφάρι του κατσικιού γεμίζεται με τυριά, αυγά, εντόσθια, ρύζι ,  δυόσμο.

Τα τυριά συμπληρώνουν το φαγητό στην Άνδρο

Φαγητό στην Άνδρο χωρίς τυρί δεν γίνεται: Στο νησί φτιάχνονται αρκετά νόστιμα τυριά από κατσικίσιο και αγελαδινό γάλα. Νωπά ακόμα σε τσαντίλες, πιέζονται και στραγγίξουν, ανάμεσα σε δύο μαρμάρινες πλάκες, έτσι ώστε από το βάρος τους να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα υγρών. Καταναλώνονται ως επιτραπέζια, όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως βάση πιο ώριμων, ντόπιων τυριών. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μαζική παραγωγή τυριών από εξαιρετικά τυροκομεία.
  • Μαλαχτό: Το όνομα του σημαίνει το τυρί που έχει ζυμωθεί ("μαλαχτεί").
  • Αρμεξιά: (πετρωτή) φρέσκο τυρί που ζυμώνεται με λίγο αλάτι και έχει πιεστεί ανάμεσα σε πέτρες.
  • Βολάκι: Σκληρό τυρί πικάντικο ιδανικό για να καταναλώνεται τριμμένο (π.χ. μακαρονάδα). Είναι το μαλαχτό τυρί που ζυμώνεται σε σχήμα κώνου και κατόπιν μένει στον ήλιο κρεμασμένο μέσα σε ένα πανί.
Βρείτε όλα τα εστιατόρια, ταβέρνες, ψαροταβέρνες, ψησταριές, ψητοπωλεία, μεζεδοπωλεία, ουζερί, delivery στην Άνδρο και πληροφορίες σχετικά με αυτά.

Προβολή 20 από 63 στοιχεία

Toggle Filters
Καταμέτρηση:
Ταξινόμιση ανά:
Σειρά: