Κατηγορία:Φαγητό στην Άνδρο

Για καλό φαγητό στην Άνδρο εδώ θα βρείτε επιλεγμένα εστιατόρια, ταβέρνες, ψαροταβέρνες, ψησταριές, ψητοπωλεία, μεζεδοπωλεία, ουζερί, delivery στο νησί και καλή σας όρεξη! Η γαστρονομική ταυτότητα της Άνδρου έχει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως σε όλες τις τοποθεσίες της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά άμεσα συνδεδεμένα σε μεγάλο ποσοστό και με τα προϊόντα που παράγει η Άνδρος. Τα εύφορα λιβάδια του νησιού, είναι φυτεμένα με πορτοκαλιές, λεμονιές, μουριές, ροδιές, συκιές, εκλεκτά κρεμμύδια και λυράκια (είδος κολοκυθιού). Παράγει λάδι, κρασί και χωνευτικά λικέρ από εσπεριδοειδή. Οι καρποί των εσπεριδοειδών γίνονται και σιροπιαστά λαχταριστά γλυκά του κουταλιού και τα σύκα νόστιμες παστελαριές. Τα αμύγδαλα μυρωδάτα αμυγδαλωτά ραντισμένα με ανθόνερο και πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη. Το νησί παράγει καλό κρασί, ρακί που συνοδεύει το φαγητό στην Άνδρο. Πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε: Λούζες και λουκάνικα: Η λούζα μαρινάρεται σε γλυκό κόκκινο κρασί, αρωματίζεται, και καπνίζεται. Τα λουκάνικα είναι πικάντικα, καπνιστά και έχουν έντονο άρωμα γλυκάνισου. Φουρτάλια: ομελέτα με πατάτες, δυόσμο, ντόπια ανδριώτικα λουκάνικα, γλίνα. Φτιάχνεται επίσης σε  παραλλαγές όπως Κουκοφουρτάλια, κολοκυθοφουρτάλια. Παστέλι: Φτιάχνεται με καρύδια, παξιμάδι, μέλι και ζάχαρη. Είναι πρωτοχρονιάτικο γλύκισμα. Λαμπριάτης:  Ίσως ένα από τα πιο πλούσια και ευωδιαστά πασχαλινά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας. Το κατσίκι γεμίζεται με τυριά, αυγά, εντόσθια, ρύζι και δυόσμο. Φαγητό στην Άνδρο χωρίς τυρί δεν γίνεται. Μαλαχτό: Το όνομα του σημαίνει το τυρί που έχει ζυμωθεί (“μαλαχτεί”). Αρμεξιά: (πετρωτή) φρέσκο τυρί που ζυμώνεται με λίγο αλάτι και έχει πιεστεί ανάμεσα σε πέτρες. Βολάκι: Σκληρό τυρί πικάντικο ιδανικό για να καταναλώνεται τριμμένο (π.χ. μακαρονάδα). Είναι το μαλαχτό τυρί που ζυμώνεται σε σχήμα κώνου και κατόπιν μένει στον ήλιο κρεμασμένο μέσα σε ένα πανί.

Άνδρος » Φαγητό στην Άνδρο

Delivery στην Άνδρο

Βρείτε επιλεγμένα delivery στην Άνδρο για γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για κάθε delivery. Φωτογραφίες, κείμενο, χαρακτηριστικά, χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης στην περίπτωση που θες take away για να ευχαριστηθείς φαγητό στην Άνδρο.

Snack στην Άνδρο

Βρείτε επιλεγμένα Snack στην Άνδρο για ποιοτικό φαγητό και μοναδικές γεύσεις για κάθε γούστο. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για κάθε Snack σποτ. Φωτογραφίες, κείμενο, χαρακτηριστικά, χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης για να φτάσεις εκεί και να απολαύσεις φαγητό στην Άνδρο.

Εστιατόρια στην Άνδρο

Βρείτε επιλεγμένα εστιατόρια στην Άνδρο για νόστιμο φαγητό και μοναδικά γαστρονικά ταξίδια για κάθε ουρανίσκο. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για κάθε εστιατόριο. Φωτογραφίες, κείμενο, χαρακτηριστικά, χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης για να φτάσεις εκεί και να ευχαριστηθείς φαγητό στην Άνδρο.

Ζαχαροπλαστεία στην Άνδρο

Βρείτε επιλεγμένα Ζαχαροπλαστεία στην Άνδρο για ποιοτικά γλυκά και μοναδικές γεύσεις για κάθε γούστο. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για κάθε Ζαχαροπλαστείο. Φωτογραφίες, κείμενο, χαρακτηριστικά, χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης για να φτάσεις εκεί και να απολαύσεις παραδοσιακά και όχι μόνο γλυκά στην Άνδρο.

Κρεπερί στην Άνδρο

Βρείτε επιλεγμένες κρεπερί στην Άνδρο για νόστιμες κρέπες για αλμυρές και γλυκές απολαύσεις. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για κάθε κρεπερί. Φωτογραφίες, κείμενο, χαρακτηριστικά, χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης για να φτάσεις εκεί και να ευχαριστηθείς φαγητό στην Άνδρο.

Μεζεδοπωλεία – Ουζερί στην Άνδρο

Βρείτε επιλεγμένα μεζεδοπωλεία – ουζερί στην Άνδρο με απίθανους μεζέδες και μοναδικά αποστάγματα. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για κάθε μεζεδοπωλεία & ουζερί. Φωτογραφίες, κείμενο, χαρακτηριστικά, χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης για να φτάσεις εκεί και να ευχαριστηθείς φαγητό στην Άνδρο.

Παγωτό – Γλυκό στην Άνδρο

Βρείτε επιλεγμένα σημεία για Παγωτό – Γλυκό στην Άνδρο για μοναδικές γεύσεις για κάθε γούστο. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για κάθε επιχείρηση. Φωτογραφίες, κείμενο, χαρακτηριστικά, χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης για να φτάσεις εκεί και να απολαύσεις Παγωτό – Γλυκό στην Άνδρο

Πιτσαρίες στην Άνδρο

Βρείτε επιλεγμένες πιτσαρίες στην Άνδρο για χορταστικές και γευστικές πίτσες με τα πιο εκλεκτά υλικά. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για κάθε πιτσαρία. Φωτογραφίες, κείμενο, χαρακτηριστικά, χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης για να φτάσεις εκεί και να ευχαριστηθείς φαγητό στην Άνδρο.

Πρωινό στην Άνδρο

Βρείτε επιλεγμένα σημεία για Πρωινό στην Άνδρο και ποιοτικό brunch με μοναδικές γεύσεις για κάθε γούστο. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για κάθε επιχείρηση. Φωτογραφίες, κείμενο, χαρακτηριστικά, χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης για να φτάσεις εκεί και να απολαύσεις πρωινό στην Άνδρο.

Σουβλάκια – Ψητοπωλεία στην Άνδρο

Βρείτε σουβλάκια – ψητοπωλεία στην Άνδρο για απολαυστικά τυλιχτά, μερίδες και άλλες γευστικές επιλογές. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για κάθε σουβλαντζίδικο – ψητοπωλείο. Φωτογραφίες, κείμενο, χαρακτηριστικά, τηλέφωνο για να παραγγείλεις. Χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης για να φτάσεις εκεί και να απολαύσεις φαγητό στην Άνδρο.

Ταβέρνες στην Άνδρο

Βρείτε επιλεγμένες ταβέρνες στην Άνδρο για ποιοτικό φαγητό και μοναδικές γεύσεις για κάθε γούστο. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για κάθε ταβέρνα. Φωτογραφίες, κείμενο, χαρακτηριστικά, χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης για να φτάσεις εκεί και να απολαύσεις φαγητό στην Άνδρο.

Φούρνοι στην Άνδρο

Εδώ βρίσκονται επιλεγμένοι φούρνοι στην Άνδρο για ποιοτικό ψωμί, σφολιατοειδή και άλλα μοναδικά αρτοσκευάσματα για κάθε γούστο. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για κάθε έναν. Φωτογραφίες, κείμενο, χαρακτηριστικά, χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης για να φτάσεις εκεί.

Ψαροταβέρνες στην Άνδρο

Βρείτε επιλεγμένες ψαροταβέρνες στην Άνδρο με ποιοτικά ψάρια και νόστιμα θαλασσινά. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για κάθε ψαροταβέρνα. Φωτογραφίες, κείμενο, χαρακτηριστικά, χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης για να φτάσεις εκεί και να απολαύσεις φαγητό στην Άνδρο.

Ψησταριές στην Άνδρο

Βρείτε επιλεγμένες ψησταριές στην Άνδρο για καλοψημένα και γευστικά κρέατα. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για κάθε ψησταριά. Φωτογραφίες, κείμενο, χαρακτηριστικά, χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης για να φτάσεις εκεί και να ευχαριστηθείς φαγητό στην Άνδρο.