Το Φαγητό στην Άνδρο

Το φαγητό στην Άνδρο στα καλύτερα του!
- Φαγητό στην Άνδρο; Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε:
- Λούζες και λουκάνικα : Η λούζα μαρινάρεται σε γλυκό κόκκινο κρασί, αρωματίζεται, και καπνίζεται. Τα λουκάνικα είναι πικάντικα, καπνιστά και έχουν έντονο άρωμα γλυκάνισου. Διατηρούνται μέσα σε λίπος χοιρινό (γλίνα)
- Φουρτάλια: ομελέτα με πατάτες, δυόσμο, ντόπια ανδριώτικα λουκάνικα, γλίνα. Φτιάχνεται επίσης σε παραλλαγές όπως Κουκοφουρτάλια, κολοκυθοφουρτάλια.
- Παστέλι: Φτιάχνεται με καρύδια, παξιμάδι, μέλι και ζάχαρη. Είναι πρωτοχρονιάτικο γλύκισμα.
- Λαμπριάτης: Ίσως ένα από τα ποιο πλούσια και ευωδιαστά πασχαλινά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας. Το κουφάρι του κατσικιού γεμίζεται με τυριά, αυγά, εντόσθια, ρύζι , δυόσμο.
Τα τυριά συμπληρώνουν το φαγητό στην Άνδρο

- Μαλαχτό: Το όνομα του σημαίνει το τυρί που έχει ζυμωθεί ("μαλαχτεί").
- Αρμεξιά: (πετρωτή) φρέσκο τυρί που ζυμώνεται με λίγο αλάτι και έχει πιεστεί ανάμεσα σε πέτρες.
- Βολάκι: Σκληρό τυρί πικάντικο ιδανικό για να καταναλώνεται τριμμένο (π.χ. μακαρονάδα). Είναι το μαλαχτό τυρί που ζυμώνεται σε σχήμα κώνου και κατόπιν μένει στον ήλιο κρεμασμένο μέσα σε ένα πανί.