Αρχείοθέτηση: Στοιχεία χαρτοφυλακίου

Μονοπάτι 9α | Αρχαιολογικός Χώρος Παλαιόπολης

Καταπληκτική κυκλική διαδρομή εξερεύνησης του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Παλαιόπολης, πρωτεύουσας της Άνδρου για μια χιλιετία. Ενδιαφέροντα σωζόμενα λείψανα, κατάφυτα τμήματα διαδρομής, υπέροχες θέες προς την ακτογραμμή και τον εντυπωσιακό ορεινό όγκο του Πετάλου, η παρθένα παραλία της Παλαιόπολης με τον βυθισμένο αλλά ορατό αρχαίο λιμενοβραχίονα, μόλις μερικά από τα θέλγητρα.

Μονοπάτι 1 | Χώρα – Υψηλού – Μεσαθούρι – Λάμυρα – Μένητες – Μεσσαριά – Μονή Παναχράντου

Υπέροχη διαδρομή εξερεύνησης των καταπράσινων γραφικών οικισμών γύρω από την Χώρα με κατάληξη στη Μονή της Παναχράντου στην δεύτερη ψηλότερη οροσειρά της Άνδρου, το Γερακώνα.

Μονοπάτι 9 | Στραπουριές – Άνω Πιτροφός – Παλαιόπολη – Απροβάτου

Τμήμα της λεγόμενης «Φαρδιάς στράτας» ή του «Αρβανίτικου δρόμου», από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες διαδρομές του νησιού που συνδέει Κεντρική & Ανατολική με Βόρεια & Δυτική Άνδρο, διασχίζοντας περιμετρικά το όρος Πέταλο.

Μονοπάτι 10 | Στραπουριές – Ευρουσιές

Πανέμορφη και σχετικά σύντομη διαδρομή από το μυλοχώρι των Στραπουργιών προς το δάσος και τη ρεματιά των Ευρουσιών. Έντονο ανάγλυφο, εντυπωσιακές αλλαγές τοπίου, διασχίζοντας δύο διαδοχικές εύφορες κοιλάδες.

Μονοπάτι 18 | Λιβάδια – Βραχνού – Προφήτης Δανιήλ – Πετριάς – Αλαδινού – Βακόνι

Καταπράσινη διαδρομή στην όμορφη οροσειρά του Γερακώνα. Η όμορφη θέα προς την κοιλάδα της Μεσαριάς, οι ρεματιές και οι δασικές συστάδες, οι γραφικοί οικισμοί του Βραχνού, των Φαλίκων, του Αλαδινού, το Σπήλαιο «Φόρος» και το τοξωτό γεφύρι του Αλαδινού με τις πολυάριθμες πηγές.

Μονοπάτι 17 | Χώρα – Λιβάδια (κυκλική)

Ένας όμορφος περίπατος παράλληλα με τον Μεγάλο Ποταμό στη καρδιά της εύφορης κοιλάδας των Λιβαδίων, ανάμεσα σε περιβόλια με ξινά, συστάδες κυπαρισσιών και ψηλούς πέτρινους μαντρότοιχους.