ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΦΑΓΗΤΟ

ΓΕΥΜΑΤΑ

ΜεσημεριανόΔείπνο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚρατήσειςΦαγητό σε πακέτοΥπαίθρια τραπέζιαΜπροστά στη θάλασσαΘέαΘέα θάλασσαΔιαθέσιμο πάρκινγκ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΕλληνικήΜεσογειακήΠαραδοσιακήΤοπικήΚρέαςΨάριαΘαλασσινάΜαγειρευτάΜεζέδες

Αγία Μαρίνα

Εξαιρετικό φαγητό και θέα

Το εστιατόριο Αγία Μαρίνα με εξαιρετικά νόστιμη μεσογειακή κουζίνα. Εδώ θα βρείτε σπιτικό φαγητό και φρέσκα ψάρια, κατευθείαν από τη βάρκα του  καπτά – Γιάννη, ή Γιαννούλη, έτσι είναι γνωστός, γιου των Μαστροζάννε, δεινού ψαρά και κυνηγού. Τα πιάτα είναι προσεγμένα από την γλυκιά Μαρία, την γυναίκα του και αρχόντισσα της κουζίνας, μαγειρεμένα με μεράκι και με την ιστορική παράδοση της Άνδρου. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή Μπατσί. Το εστιατόριο διαθέτει πλούσιο μενού με τα καλύτερα φρέσκα υλικά, και ψαρικά. Στα πρώτα σκαλιά της ταβέρνας για το καλωσόρισμα, στην κουζίνα βρίσκεται ένα μέρος του παλιού λαχανόκηπου.

Αγία Μαρίνα – Η ιστορία της ταβέρνας του Μαστροζάννες

Η περιοχή, που απέχει ελάχιστα από το Μπατσί της Άνδρου, δεν ήταν εύκολα προσβάσιμη. Από ένα μονοπάτι μόνο και από τη θάλασσα θα μπορούσε να φτάσει κανείς. Πρώτοι επισκέπτες αυτού του μικρού καλυβιού – καφενείου, κάποιοι ψαράδες που ξαπόσταιναν μετά το «όργωμα» της θάλασσας και κάποιοι τουρίστες της περιπέτειας. Ξένοι αστοί που έφταναν στο νησί με τα ιστιοφόρα τους, ψαροντουφεκάδες και κάποιοι ανέμελοι, κυρίως δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες που έψαχναν τη γη της επαγγελίας!

Το στέκι δεν άργησε να γίνει γνωστό, σε «μυημένους» όμως. Για αυτό και σήμερα «κρατάει» ακόμη κάτι, από το άρωμα εκείνης της εποχής! Οι «μυημένοι» από το ΄78 που άνοιξε ο δρόμος που συνδέει το Μπατσί με την Αγία Μαρίνα υπέκυψαν στην εξέλιξη και αναγκάστηκαν να μοιραστούν το «μυστικό» τους. Ο ένας έφερε τον άλλο. Η περιοχή άλλαξε, γέμισε σπίτια, και το καλύβι των Μαστροζάννε άλλαξε και έγινε ταβέρνα “Η Αγία Μαρίνα”. Η Μαστροζάννες ταβέρνα βρίσκεται πάνω στο κύμα, στο στυλ όμως του ΄60.Διεύθυνση

Μπατσί, Άνδρος

GPS

37.846295302091, 24.791401211029

Τηλέφωνο

Ιστοσελίδα