Παραλία Συνετί

Παραλία Συνετί

Παραλία Συνετί

Αγαπημένος προορισμός για τους ντόπιους κατοίκους του νησιού αλλά και τους επισκέπτες η Παραλία Συνετί βρίσκεται στην ανατολική ακτογραμμή της Άνδρου περίπου 7 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Χώρα ακριβώς κάτω από το ομώνυμο χωριουδάκι.

Τοποθεσία – Πως να πάτε

Το χωριό Συνετί βρίσκεται στα σύνορα των δημοτικών διαμερισμάτων Χώρας και Κορθίου. Οδηγώντας από Χώρα νότια προς Κόρθι φτάνετε περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μετά στο χωριό Συνετί όπου και στρίβετε αριστερά στη σχετική διαστάυρωση. Στη συνέχεια κατηφορίζοντας προς την ακροθαλασσιά θα βρεθείτε μπροστά στον εξαιρετικού κάλλους φυσικό όρμο του Συνετίου. Η διαδρομή προς τη θάλασσα διαρκεί λίγα λεπτά ενώ ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος διευκολύνει σημαντικά τη μετάβαση στην ακτή. Η Παραλία Συνετί διαθέτει κατάλευκα χαλαζιακά βότσαλα αλλά και φυσική σκιά το απόγευμα λόγω των βουνών που ορθώνονται από πάνω της. Κοντά στην ακτή και κατά μήκος των βραχωδών απολήξεων του όρους Κούρβουλο θα βρείτε υποθαλάσσιες σπηλιές, σημεία που λατρεύουν όσοι κάνουν snorkeling (παρατήρηση του βυθού). Άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της είναι το γλυκό νερό που αναβλύζει από μια φλέβα στα βράχια δεξιά σας. Εξάλλου η βραχώδης μορφολογία στο σημείο δημιουργεί πολλούς φυσικούς βατήρες για όσους αγαπούν τις βουτιές. Σε μικρή απόσταση από την Παραλία Συνετί θα βρείτε εστιατόριο με μπαρ.

Τα Διποτάματα και η “Μικρά Αγγλία” στην Παραλία Συνετί

Το φυσικό κάλλος της παραλίας με τους σταλακτίτες, τις σπηλιές με την μοναδική τους δροσιά αλλά και τα βαθιά καταγάλανα νερά της αναδείχθηκαν περισσότερο μέσα και από τα γυρίσματα της κινηματογραφικής παραγωγής “Μικρά Αγγλία” που πραγματοποιήθηκαν στο σημείο. Εξάλλου η μοναδικότητα των γεωλογικών σχηματισμών της περιοχής με τον όγκο του βουνού να πέφτει απότομα στη θάλασσα και τις μυρωδιές της ρίγανης να μπερδεύονται με την αλμύρα που αναδύεται από τον όρμο καθιστούν την Παραλία Συνετί ιδιαίτερα ελκυστική όχι μόνο στους ντόπιους γνωρίζοντες αλλά και σε όσους την ανακαλύπτουν για πρώτη φορά. Καθώς ο στενός φυσικός όρμος κοιτάζει στο βορρά η παραλία είναι εκτεθειμένη στα μελτέμια. Ακόμη όμως και όταν το βοριαδάκι είναι ενισχυμένο το τοπίο αποκτά μια εξεζητημένη άγρια ομορφιά που αξίζει να ζήσετε. Η ευρύτερη περιοχή λόγω του εξαιρετικού φυσικού της κάλλους ενδείκνυται για πεζοπορία. Η Παραλία Συνετί αποτελεί φυσική απόληξη της περίφημης κοιλάδας Διποτάματα με το ξακουστό ομώνυμο φαράγγι τους και τους παραδοσιακούς νερόμυλους, ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να παραλείψετε επισκεπτόμενοι το νησί της Άνδρου.

 

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Συνετί, Άνδρος