Παραλία Στιβάρι

Παραλία Στιβάρι

Παραλία Στιβάρι

Δίπλα στο κοσμοπολίτικο Μπατσί αλλά σε μια ήσυχη απόμερη τοποθεσία βρίσκεται η μικρή Παραλία Στιβάρι. Ο συνδυασμός βράχου και αμμουδιάς αλλά και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της γύρω περιοχής προσ(κ)αλούν τον επισκέπτη να μην παραλείψει στο πέρασμα του από την Άνδρο να την απολαύσει.

Το ήσυχο… Μπατσί

Αν και μόλις ένα χιλιόμετρο από το πολύβουο λιμανάκι του Μπατσίου η αμμουδιά στην Παραλία Στιβάρι καταφέρνει κάτι αρκετά σπάνιο. Γαλήνη, ηρεμία,πράσινο και καλαμιές σε απόσταση…αναπνοής από ένα από τα πιο “hot spots” της Άνδρου. Άλλωστε και το μέγεθος της παραλίας είναι απαγορευτικό για πολυκοσμία. Στην Παραλία Στιβάρι θα βρείτε βότσαλα – εντός και εκτός θαλάσσης αλλά και δέντρα, απαραίτητο σκηνικό για την πολυπόθητη δροσιά ενώ θεωρείται ιδανική για τους φίλους του ερασιτεχνικού ψαρέματος. Στη νότια πλευρά της μικρής παραλίας εκβάλει και ένα μικρό ρεματάκι.

Πως θα πάτε στην Παραλία Στιβάρι

Η περιοχή Στιβάρι με τον ομώνυμο οικισμό της βρίσκεται στην βορειοδυτική Άνδρο λίγο έξω από το Μπατσί. Ακολουθώντας τον δρόμο που περνάει μέσα από το κέντρο του Μπατσίου και λίγα μέτρα μετά το λιμάνι καθώς ανηφορίζετε προς Χώρα στρίβετε δεξιά. Η μικρή παραλιακή οδός θα σας οδηγήσει μόλις 800 μέτρα πιο κάτω μπροστά σε έναν πανέμορφο μικρό ορμίσκο που κοιτάζει δυτικά και ο οποίος φιλοξενεί τη μικρή αλλά γραφική Παραλία Στιβάρι. Ακριβώς από πάνω της υπάρχει ταβέρνα ώστε να συνδυάσετε το τερπνόν (βουτιές και ηλιοθεραπεία) μετά του ωφελίμου (αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα).

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Παραλία Στιβάρι, Άνδρος