Παραλία Λύδι

Παραλία Λύδι

Παραλία Λύδι

Μια ανάσα από την Χώρα αλλά φανερή μονάχα στους “μυημένους” υπάρχει μια μικρή “μυστηριώδης” και δύσκολα προσβάσιμη αμμουδιά, η Παραλία Λύδι. Το μυστικό της κρύβεται στην μορφολογία του εδάφους αλλά και στην απουσία εύκολης πρόσβασης από ξηράς προς αυτήν. Το χαρακτηριστικό αυτό την καθιστά ιδανική για τους φυσιολάτρες που αποφεύγουν οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση αλλά και για γυμνισμό καθώς θεωρείται – αν και πολύ κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού – από τις πιο ερημικές της Άνδρου.

Περιπετειώδης προσέγγιση από την ξηρά

Η Παραλία Λύδι βρίσκεται στον μικρό ορμίσκο που σχηματίζεται ανάμεσα στα δύο ακρωτήρια που βρίσκονται αριστερά της Χώρας αμέσως μετά την παραλία Παραπόρτι και δεξιά από το Ελικοδρόμιο του νησιού. Για να την προσεγγίσουμε πρέπει να κατευθυνθούμε νότια προς τα χωριά Λειβάδια και Συνετί στην κεντρική οδό Χώρας – Κορθίου. Στην διασταύρωση με τον δρόμο που καταλήγει στο Ελικοδρόμιο στα δεξιά μας υπάρχει ένα μικρό μονοπάτι κατηφορικό που από την πλαγιά (με τα μικρά ξωκλήσια) θα μας οδηγήσει στο ύψος της θάλασσας και στην παραλία. Φυσικά πολύ ευκολότερο εάν διαθέτεται (ή ενοικιάσετε) κάποιο βαρκάκι να μεταβείτε σε ελάχιστο χρόνο στο Λύδι από την διπλάνη παραλία του Παραπορτίου.

Παραλία Λύδι – Πεζοπορία ανατολικά της Εδέμ

Η παραλία έχει λιγοστή άμμο, είναι γεμάτη πέτρες και βότσαλα ενώ και με πλάκες και βράχια είναι “στρωμένη” και η θάλασσα η οποία ωστόσο βαθαίνει απότομα σχεδόν στο πρώτο βήμα. Ο όρμος είναι βαθύς και στενός, τα βράχια δεξιά και αριστερά ευνοούν το ψάρεμα με καλάμι αλλά και την ανενόχλητη από αδιάκριτα βλέμματα ηλιοθεραπεία. Δεν υπάρχει δέντρο ή άλλη φυσική σκίαση στην αμμουδιά ωστόσο λίγα μέτρα μακριά από την παραλία υπάρχει πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι την άμμο ενώ τα βράχια και οι καλαμιές θα σας προσφέρουν δροσιά. Όταν φυσάει βοριάς η Παραλία Λύδι είναι απλησίαστη ακόμη και δια θαλάσσης. Εκτός από τα παιχνίδια με το νερό και την υποβρύχια εξερέυνηση των γύρω βράχων καλό είναι να κρατήσετε δυνάμεις για την επιστροφή καθώς το ανηφορικό μονοπάτι προς τον δρόμο έχει αρκετά μέτρα μήκος.

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Λύδι, Άνδρος