Ξενοδοχείο Αρχοντικό Ελένη

Ξενοδοχείο Αρχοντικό Ελένη

Ξενοδοχείο Αρχοντικό Ελένη

Ξενοδοχείο Αρχοντικό Ελένη στην Χώρα της Άνδρου

Ξενοδοχείο Αρχοντικό ΕλένηΤο ξενοδοχείο Αρχοντικό Ελένη σε ένα νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα συνδυάζει την αρχοντιά της εποχής και την πατροπαράδοτη νησιώτικη φιλοξενία. Διαθέτει τον πιο σύγχρονο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, παρέχοντας στους πελάτες του άνετη και ευχάριστη διαμονή. Το Ξενοδοχείο Αρχοντικό Ελένη στεγάζεται σε ένα όμορφο διατηρητέο νεοκλασικό που κοσμεί την είσοδο της αγοράς της Χώρας. Αξιοσημείωτη είναι η ιστορικότητα του κτιρίου. Οικοδομήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Αλέξανδρο Εμπειρίκο και προοριζόταν για κατοικία του. Αργότερα μετετράπη σε κλινική, στη συνεχεία στέγασε διάφορες υπηρεσίες, ενώ τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε ως Λύκειο Ανδρου.

Το ξενοδοχείο Αρχοντικό Ελένη ξεκίνησε το 2003, όταν ο Γιάννης και η Ελένη Κουτσούκου αναπαλαίωσαν το κτίριο με κέφι και ξεχωριστό μεράκι. Τα ταβάνια του αρχοντικού έχουν ζωγραφιστεί στα τέλη του 19ου αιώνα και όσες τοιχογραφίες σώθηκαν έχουν συντηρηθεί με μεγάλη επιμέλεια. Το ξενοδοχείο Αρχοντικό Ελένη λειτουργεί όλο το χρόνο ως ξενοδοχείο Α΄ τάξης, αποτελώντας για το νησί πρότυπο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής και σύγχρονης λειτουργικότητας. Βρίσκεται στην είσοδο του πεζόδρομου της Χώρας και πολύ κοντά στο δημοτικό πάρκινγκ.

Περισσότερα για το Αρχοντικό

Ξενοδοχείο Αρχοντικό ΕλένηΤο ξενοδοχείο Αρχοντικό Ελένη διαθέτει χώρο υποδοχής, διακοσμημένο σε ύφος που αρμόζει στην αρχοντιά του κτιρίου και τη νησιώτικη σπιτική φιλοξενία ενώ προσφέρει άνεση και θαλπωρή. Τους καλοκαιρινούς μήνες η αυλή με τα γιασεμιά χαλαρώνει και ηρεμεί τους επισκέπτες. Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με κλιματιστικό, κεντρική θέρμανση, τηλεόραση, mini bar, χρηματοκιβώτιο και hair-dryer. Στην τραπεζαρία του αρχοντικού σερβίρεται πρωινό με ποικιλία σπιτικών εδεσμάτων.

 

Δωμάτια & Παροχές

  • Δίκλινο δωμάτιο σε μπεζ και σωμόν χρωματισμούς με διπλό σιδερένιο κρεβάτι με μπρούτζινες λεπτομέρειες. Δυνατότητα προσθήκης ενός κρεβατιού ακόμα.
  • Δίκλινο δωμάτιο σε μπεζ και βεραμάν χρωματισμούς.
  • Δίκλινο δωμάτιο σε μπλε και άσπρους χρωματισμούς.
  • Δίκλινο ψηλοτάβανο δωμάτιο με διπλό σιδερένιο κρεβάτι με μπρούτζινες λεπτομέρειες σε μπεζ – σωμών χρωματισμούς. Εξαιρετική θέα από το μπαλκόνι του δωματίου στη θάλασσα και στην πόλη.
  • Τρίκλινο ψηλοτάβανο δωμάτιο με σιδερένια κρεβάτια σε κεραμιδί-ροζ χρωματισμούς. Όμορφη θέα από το μπαλκόνι του δωματίου στη θάλασσα και στην πόλη. Το ταβάνι του δωματίου είναι ζωγραφισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα.
  • Τρίκλινο ψηλοτάβανο δωμάτιο με σιδερένια κρεβάτια σε θαλασσί χρωματισμούς και θέα στην πόλη. Το ταβάνι του δωματίου είναι ζωγραφισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα. Δυνατότητα προσθήκης ενός κρεβατιού ακόμα.
  • Τρίκλινο ψηλοτάβανο δωμάτιο με σιδερένια κρεβάτια σε μπεζ χρωματισμούς. Διαθέτει αυλή με όμορφη θέα.
  • Η σοφίτα του ξενοδοχείου. Δίκλινο δωμάτιο εξαιρετικά διακοσμημένο. Διαθέτει αυλή με πανέμορφη θέα στη θάλασσα και στην πόλη.

Ξενοδοχείο Αρχοντικό Ελένη

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Χώρα, Άνδρος