Μέλι Άνδρου “Χρυσή Κυψέλη”

Εξαιρετικής ποιότητας και αξίας

Το Μέλι Άνδρου “Χρυσή Κυψέλη”, παράγεται με τη φροντίδα του Αυγερινού Ζαννάκη. Ο ίδιος, δεμένος από μικρός με τη γη, ξέρει πού να αναζητήσει τους θησαυρούς της για την παραγωγή του. Ως κτηνοτρόφος, δουλεύει παράλληλα στα χωράφια, φυτεύει λαχανικά και σπέρνει για να ταΐζει τα ζώα του.

Μικρότερος πήγαινε βοηθός στο νονό του, που επίσης είχε μελίσσια. Αγάπησε πολύ κι αυτή τη δουλειά και έτσι, το 2012 ξεκίνησε μόνος του, φτιάχνοντας σπιτικό μέλι για απαιτητικούς καταναλωτές, για εκείνους που ξέρουν ότι η αγάπη και το νοιάξιμο μόνο καλά πράγματα έχουν να δώσουν.

Μέλι Άνδρου “Χρυσή Κυψέλη” – Εξαιρετικής ποιότητας

Χτισμένη σε υψόμετρο 620 μέτρων από τη θάλασσα, η Βουρκωτή είναι το πιο ορεινό χωριό της Άνδρου και το δεύτερο ορεινότερο στις Κυκλάδες. Πιο κάτω η καταπράσινη κοιλάδα της Άρνης, στο δρόμο ολόκληρη αλυσίδα από πηγές και ανεμπόδιστη θέα στο βαθυγάλαζο του Αιγαίου. Εκεί, σ’ αυτόν τον τόπο της μεγάλης ομορφιάς και της εντυπωσιακής βιοποικιλότητας έστησε το «σπίτι» του, το μελίσσι του Αυγερινού Ζαννάκη και παράγεται το Μέλι Άνδρου “Χρυσή Κυψέλη”.

Κυψέλες τόσες ώστε να τις φροντίζει με ξεχωριστό μεράκι ο νεαρός μελισσοκόμος και τροφή από την πλούσια χλωρίδα της περιοχής, δίνουν κάθε χρόνο σπιτικό, εκλεκτό μέλι -από θυμάρι ή ρείκι- που αναδίνει σπάνιες ευωδιές και αφήνει τη γεύση του σαν βάλσαμο στον ουρανίσκο. Εκτός από την τοπική βλάστηση, το βελούδινο αυτό μέλι παίρνει και τη διακριτική αύρα της αλμύρας από την παραλία του Ρόζου.

Μόλις 4,5χλμ από τη Βουρκωτή, η ερημική αυτή μικρή ακτή με τα διάφανα τιρκουάζ νερά και το λεπτό αμμοβότσαλο δίνει μια ξεχωριστή νότα στο ιδανικό μικροκλίμα που χαρακτηρίζει τις «γειτονιές» του μελισσιού Ζαννάκη.

Βρείτε μας στο Instagram εδώ
Διεύθυνση

Βουρκωτή, Άνδρος

GPS

37.8607086, 24.8888798

Τηλέφωνο

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *