Κορυφαίος περιπατητικός προορισμός η Άνδρος σύμφωνα με την Telegraph

Κορυφαίος περιπατητικός προορισμός η Άνδρος σύμφωνα με την Telegraph

Με τίτλο “Best for Hiking – Andros” δηλαδή “Το καλύτερο νησί για πεζοπορία – Άνδρος” η Telegraph μέσα από τα μάτια του τακτικού συνεργάτη της John Gimlette γράφει για το νησί και την εμπειρία που είχε όταν επισκέφθηκε το νησί το 2000.

“Βαδίσαμε μέσα από αρχαία μονοπάτια περιστοιχισμένα από τεράστιους πέτρινους τοίχους. Περάσαμε από πορτοκαλεώνες και ρέμματα με αποικίες νεροχελωνών και βάτραχων. Στη συνέχεια ανεβήκαμε σε ξηρές κοιλάδες που κατοικούσαν μόνο κουνάβια. Τέλος , σκαρφαλώσαμε μέσα από αμυγδαλεώνες και δάση μουριάς μέχρι τον μοναστήρι της Παναχράντου. Κάποτε 300 μοναχοί ζούσαν εδώ, αλλά μόνο δύο παρέμειναν, ζουν σε μια κατάσταση ευτυχίας. Μάζεψαν τις δωρεές μας στο κρανίο ενός Ρωμαίου εκατόνταρχου, αλλά ποτέ δεν ενθουσιάστηκαν με την παρουσία μας.”

Στο άρθρο αναφέρεται και στη Ζάκυνθο για τις παραλίες, στην Κέρκυρα ως κατάλληλη για οικογένειες, στην Δήλο για την ιστορία, στη Μύκονο για τα ξενοδοχεία, στην Κρήτη για το φαγητό, στην Κεφαλλονιά για το κρασί, στα Κουφονήσια για την ηρεμία, στην Ύδρα για την απουσία μηχανοκίνητων οχημάτων, στη Σύμη για τα ζευγάρια, στη Σκύρο για την εναλλακτικότητα, στη Κάρπαθο για την παραδοσιακή ζωή, στην Σκόπελο για τις Βίλλες, στην Σαντορίνη για την Θέα, στην Νίσυρο για τους λάτρεις του James Bond, στην Λέσβο για τους gay, στην Ρόδο για την νυχτερινή ζωή, στη Λευκάδα για τα θαλάσσια σπορ και στην Πάτμο για την θρησκευτική ιστορία.

Πηγή: www.telegraph.co.uk
Φωτό: Andros Routes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *