Γαυριωτικά 2022

Γαυριωτικά 2022

Όπως κάθε χρόνο, πιστά στο ραντεβού, έρχονται τα Γαυριώτικα 2022, τιμώντας τις παραδόσεις και τα έθιμα της Άνδρου. Το νέο Δοιηκητικό Συμβούλιο του Φιλοπρόοδου Ομίλου “Το Γαύριο”, ανταπακρίθηκε στην επιθυμία του κοινού και προχώρησε στα Γαυριώτικα 2022, παρά τις όποιες αντιξοότητες και δυσκολίες. Η πανδημία ωστόσο είναι ακόμα γύρω μας, όποτε η συμμόρφωση με τους υγειονομικούς κανόνες είναι επιτακτική.

Γαυριώτικα 2022 – Γεμάτα μουσική

Φέτος το πρόγραμμα φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Άνδρο την εκδήώση “Η Άνδρος στις μουσικές του Αιγαίου”. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ιστορική αναδρομή στις μουσικές της Άνδρου, σχολιάζοντας όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία και χαρακτηριστικά που την κάνουν τόσο μοναδική. Βασικός ομιλιτής και συντονιστής θα είναι ο κ. Χάρης Σαρρής, Δρ. Εθνομουσικολογίας. Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε παραδοσιακούς οργανοπαίχτες και τον χορευτικό Σύλλογο “Υδρούσα”.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης στην Άνδρο

Στα Γαυριώτικα 2022 θα έχετε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια μοναδική συναυλία με τον δημοφιλή καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη, αλλά και το μουσικό σχήμα που τον συνοδεύει.Ζουγανέλης Θα ζήσετε μια αξέχαστη βραδιά με πολύ τραγούδι και πολύ χορό, σε συνδυασμό με την μοναδική προσωπικότητα του Γ. Ζουγανέλη. Επιπλέον στα Γαυριώτικα 2022 θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε δύο ακόμα ομιλίες, την “Ανδριώτικη Βεγγέρα”  και τις “Ιστορίες από την Άγνωστη Άνδρο”. Τέλος, θα γίνει μια μοναδική εικαστική παρουσίαση του έργου του Gosta Hellner, μόνιμου πλέον κατοίκου της Άνδρου και θα εκτεθεί και το τελευταίο του έργο “Οι Κούκλες της Άνδρου”.

Σας περιμένουμε στα Γαυριώτικα 2022 για αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές με υπευθυνότητα και προσοχή.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 30 Ιουλίου, 21:00 – “Η Άνδρος στις μουσικές του Αιγαίου”

Παρασκευή 5 Αυγούστου, 21:00 – “Οι Κούκλες της Άνδρου”

Δευτέρα 8 Αυγούστου, 21:00 – “Ανδριώτικη Βεγγέρα”

Τετάρτη 10 Αυγούστου, 21:00 – “Γιάννης Ζουγανέλης, Καιρός για Αγάπες και Αγκαλιές”

Τετάρτη 17 Αυγούστου, 21:00 – “Ιστορίες από την Άγνωστη Άνδρο”

 

 

One thought on “Γαυριωτικά 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *