Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο

Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο

Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο, όλοι μαζί, φτάνοντας τον τόπο μας και τις ομορφιές του μέχρι την τελευταία άκρη του κόσμου. Το andros-guide.gr δημιούργησε 4 ψηφιδωτές φωτογραφίες των δημοφιλέστερων σημείων και τοποθεσιών του νησιού, επιλεγμένες σύμφωνα με τα στατιστικά της ιστοσελίδας τα τελευταία 10 χρόνια. Κάθε μία από αυτές αποτελείται από εκατοντάδες, μικρές φωτογραφίες όλων των δημοσιεύσεων του λογαριασμού του andros-guide.gr στο Instagram.

Το αποτέλεσμα; εντυπωσιακό. Ο συμβολισμός του έργου όμως είναι αυτός που το κάνει πραγματικά μοναδικό. Όλοι μαζί, με την μοναδικότητα μας, έχουμε δώσει αυτό το τόσο ξεχωριστό στοιχείο που χαρακτηρίζει την Άνδρο. Το αρχοντικό με το Κυκλαδίτικο στοιχείο, η παράδοση και ο εκσυγχρονισμός, η θάλασσα με την καταπράσινη πλάση. Στοιχεία τόσο διαφορετικά που καταφέρνουν όμως να ενώνονται με τον πιο ταιριαστό και αρμονικό τρόπο. Μια μικρογραφία της ζωής, που με την πολυπλοκότητά της δημιουργεί κάτι μαγικό.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η κοινοποίηση και αναδημοσίευση της συλλογής, από όλους τους “φιλους” της Άνδρου στα κοινωνικά δίκτυα, με σκοπό την προβολή του νησιού στον ψηφιακό κόσμο.

Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο – Τα τέσσερα ψηφιδωτά

Η συλλογή “Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο” όπως αναφέρθηκε, αποτελείται από 4 ψηφιδωτές  φωτογραφίες των πιο αναγνωρίσιμων σημείων την Άνδρου.

Ο Φάρος Τουρλίτης

Για αρχή ο φάρος Τουρλίτης, το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του νησιού, που για περισσότερο από έναν αιώνα αποτελεί τον οδηγό των ναυτικών. Ο Τουρλίτης, φωτίζει για περισσότερα από 120 χρόνια και παρέχει ασφάλεια σε όλα τα πλοία που περνούν από την Άνδρο. Βρίσκεται στην αρχοντική Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού, με τα υπέροχα νεοκλασικά σπίτια της και τις πανέμορφες πλατείες. Είναι ο μοναδικός φάρος στην Ευρώπη που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα, πάνω σε έναν βράχο.

Τουρλίτης

Πατήστε εδώ για να δείτε το ψηφιδωτό σε πλήρη ανάλυση

Η Παναγιά Θαλασσινή

Λίγα μέτρα μακριά από τον Τουρλίτη βρίσκουμε την Παναγιά την Θαλασσινή, την μοναδική εκκλησία που ξεπροβάλλει πραγματικά μέσα από την θάλασσα. Συμφωνά με τις παραδόσεις η Αγιά Θαλασσινή προστατεύει τους ναυτικούς μαζί με τον Άγιο Νικόλαο. Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου η Παναγιά Θαλασσινή στην Άνδρο, γιορτάζει, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μιας πολύ σημαντικής γιορτής για το νησί της Άνδρου, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Παναγιά Θαλασσινή στην Άνδρο

Πατήστε εδώ για να δείτε το ψηφιδωτό σε πλήρη ανάλυση

Το γραφικό Μπατσί

Φυσικά από το έργο δεν θα μπορούσε να λείπει το Μπατσί, το γραφικό ψαροχώρι με τα υπέροχα νερά και τον πραγματικά μοναδικό οικισμό του. Το Μπατσί έχει εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό καλοκαιρινό προορισμό που ελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, καθώς αποτέλεσε το πρώτο σημείο του νησιού που αναπτύχθηκε τουριστικά. Τα παραδοσιακά ασβεστωμένα σπίτια με την κόκκινη στέγη που το περιτριγυρίζουν, τα καταστήματα και η έντονη νυχτερινή ζωή, θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστα.

Μπατσί Άνδρος

Πατήστε εδώ για να δείτε το ψηφιδωτό σε πλήρη ανάλυση

Η παραλία της Γριάς το πήδημα

Τέλος, “το ταξίδι” του έργου περνά από το Κόρθι, μια από τις σημαντικότερες τοποθεσίες της Άνδρου και πιο συγκεκριμένα την παραλία της Γριάς το πήδημα. Συγκεντρώνει τα βλέμματα πολλών, όχι μόνο για τη μοναδικού κάλλους αμμουδιά της, αλλά και για το όνομα και τον μύθο που την συνοδεύει. Η ψηφιδωτή απεικόνιση της δημοφιλούς σε όλη την Ελλάδα παραλία “της Γριάς το πήδημα” σίγουρα θα σας μαγέψει καθώς συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την συλλογή “Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο”.

Παραλία της γριάς το πήδημα Κόρθι Άνδρος

Πατήστε εδώ για να δείτε το ψηφιδωτό σε πλήρη ανάλυση

Το andros-guide.gr με την ψηφιδωτή συλλογή “Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο” θέλει να υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο την νέα χρονιά, με υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του andros-guide.gr στο Instagram εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *