Ίδρυμα Κυδωνιέως

Σταθερή προσφορά στο νησί της Άνδρου

To Ίδρυμα Κυδωνιέως στην Άνδρο ιδρύθηκε το 1994 από τον Πέτρο και τη Μαρίκα Κυδωνιέως. Στεγάζεται σε ένα υπέροχο σπίτι αρχιτεκτονικό δείγμα του μεσοπολέμου. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στις πλαστικές τέχνες, τη μουσική, το θέατρο και την λογοτεχνία.  Το Ίδρυμα Κυδωνιέως είναι ένα κοινωφελές Ίδρυμα που συστάθηκε με σκοπό την λειτουργία πολιτιστικού και πνευματικού κέντρου στην Άνδρο.

Ίδρυμα Κυδωνιέως – Στόχος

Στόχος του Ιδρύματος είναι η προώθηση των πολιτιστικών πραγμάτων εντός και εκτός Άνδρου και στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζει την τέχνη με την ευρύτερη της μορφή χωρίς δίνοντας προτεραιότητα στον ελληνικό χώρο και στα πεδία των εικαστικών, της μουσικής, της λογοτεχνίας, του θεάτρου και άλλων μορφών.

Η πορεία του Ιδρύματος βασίζεται σε δύο σκέλη, το ένα είναι μια σταθερή προσφορά στον κόσμο της Άνδρου, με σκοπό την πνευματική και πολιτιστική διέξοδο του τόπου εποχές που η προσέλευση στο νησί είναι περιορισμένη και το δεύτερο σκέλος αποτελούν οι εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

• Από το 1997 λειτουργεί εξοπλισμένο Εργαστήρι Κεραμικής για παιδιά και ενήλικες. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν στους μαθητές.

• Από το 1998 παραδίδονται μαθήματα Μουσικών Οργάνων (μαντολίνο, κιθάρα,πιάνο) για παιδιά ηλικίας 7 – 18 ετών. Τόσο η παροχή των οργάνων, όσο και των μαθημάτων προσφέρονται δωρεάν.

• Από το 1994 παραδίδονται μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής για παιδιά και ενήλικες. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν στους μαθητές.

Ίδρυμα Κυδωνιέως | Υποτροφίες

Μέσα στα πλαίσια μιας προσπάθειας οικονομικής και ηθικής ενίσχυσης των τελειοφοίτων του Λυκείου της Άνδρου που επιτυγχάνουν στις εισαγωγικές εξετάσεις στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως έχει καθιερώσει το θεσμό των Υποτροφιών. Από την περίοδο 1997 μέχρι σήμερα έχει χορηγήσει συνολικά 26 υποτροφίες.



Διεύθυνση

Χώρα, Άνδρος

GPS

37.836331992889, 24.935350237854

Τηλέφωνο